Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman  (gelezen 2794 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Mike101

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 98
  • Land: nl
OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman
« Gepost op: 30-10-2016 17:35 u »
Bij deze het recept waarmee ik de 3e plaats in klasse V heb gewonnen met 87 punten.
Het commentaar van de jury: Mooi uitgebalanceerd bier. Alles klopt zonder echte vernieuwende toevoegingen.
Daarom een mooie 3e plek, proficiat.


Omdat er geen klasse voor Amerikaanse tarwe en roggebieren is in Nederland heb ik hem ingestuurd in klasse V.

Ik heb overigens niet gespoeld voor dit recept.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk011
Naam receptUSA RyeWeizen 29-05-2016
Brouwdatum05-29-16
BiertypeAmerikaans tarwebier
Volume17,0 l
Begin SG1,055 SG
Eind SG1,014 SG
Schijnbare vergistingsgraad74,5%
Alcoholgehalte5,3 vol.%
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)26 IBU
Brouwzaalrendement75,1 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
25,70 lWater uit Veldhoven
2,38 gCaCl2
2,72 gCaSO4
6,35 mlMelkzuur
0,04 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
84 mg/l5 mg/l10 mg/l149 mg/l30 mg/l64 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,944 kgPilsmout 2,5-4 EBC PremiumDingemans3 EBC45,0 %
1,296 kgRye Rogge mout 8 EBCThomas Fawcett and Sons8 EBC30,0 %
0,864 kgTarwemout 5 EBC PremiumDingemans3 EBC20,0 %
0,216 kgChateau Oat 2.3 EBCDingemans2 EBC5,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 167,0 °C1 min.60 min.5,9 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
21,3 gCascadepellets5,8%30 min.14,9 IBU
14,2 gCascadepellets5,8%15 min.6,4 IBU
14,2 gCascadepellets5,8%10 min.4,7 IBU
10,7 gCascadepellets5,8%0 min.0,0 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
0,5 l starterAmerican Hefeweizen Ale (WLP320)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,000 SG
Schijnbare vergistingsgraad100,0%
Temp. nagisting21,0 °C
Start lagering06-12-16
Temp. lagering4,0 °C



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Haagse Wouter

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 843
  • Land: nl
  • Ooievaars zijn best wel mooi
Re: OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman
« Reactie #1 Gepost op: 30-10-2016 23:00 u »
Een mooi simpel bier!
Lijkt me wel mooi om eens te brouwen.

Offline Mario72

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 126
  • Land: nl
  • Thuisbrouwerij De Gouwe Knakker
Re: OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman
« Reactie #2 Gepost op: 31-10-2016 01:36 u »
Deze inderdaad onthouden. Ziet er goed uit

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.638
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman
« Reactie #3 Gepost op: 31-10-2016 21:44 u »
Hallo Michael,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.

Offline tdp

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.836
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman
« Reactie #4 Gepost op: 01-11-2016 14:22 u »
Is je eind SG 1.014 zoals in het recept, of echt 1.000?

Eind SG hoofdvergisting 1,000 SG
Schijnbare vergistingsgraad 100,0%

Groet,

Offline Mike101

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 98
  • Land: nl
Re: OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman
« Reactie #5 Gepost op: 01-11-2016 21:25 u »
1014 zoals in recept met 74,5% SVG

Offline tdp

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.836
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman
« Reactie #6 Gepost op: 02-11-2016 08:23 u »
Top, dank je!

Tags: