Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: BONK 2016 D2 Dubbelbock - Anton Hoogland  (gelezen 2175 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ATHOOGLAND

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 32
  • Land: nl
BONK 2016 D2 Dubbelbock - Anton Hoogland
« Gepost op: 20-10-2016 21:23 u »
Hierbij het recept waarmee ik met 84 punten tweede in de D klasse ben geworden.

Opmerkingen keurmeester: Mooie Dubbelbock, goed in balans zowel in geur als in smaak. Mag wat meer plakkerig en alcoholwarmend zijn. Wellicht wat minder vergistbare suikers gebruiken.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk75
Naam receptDubbelbock 1
Brouwdatum01-12-2015
BiertypeDubbelbock
Volume22,0
Begin SG1,080 SG
Eind SG1,023 SG
Schijnbare vergistingsgraad71,3%
Alcoholgehalte7,4 vol.%
Berekende kleur (Morey)49 EBC
Berekende bitterheid (Rager)42 IBU
Brouwzaalrendement87,8 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
24,50 lWater uit Pompstation De Groeve 2014
5,00 mlMelkzuur
2,50 gMgSO4
10,41 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
62 mg/l15 mg/l28 mg/l175 mg/l45 mg/l57 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,650 kgMünchenermoutDingemans15 EBC66,2 %
1,550 kgPilsmoutDingemans3 EBC22,1 %
0,700 kgCara 120Dingemans120 EBC10,0 %
0,100 kgCarafa Special IWeyermann900 EBC1,4 %
0,020 kgCarafa Special IIIWeyermann1400 EBC0,3 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylase stap67,0 °C1 min.60 min.3,5 l/kg
Uitmaischen78,0 °C15 min.5 min.3,5 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
47,5 gHallertau Perlebellen7,8%90 min.34,5 IBU
49,0 gHallertau Hersbrucker  bellen1,9%30 min.6,2 IBU
31,0 gHallertau Hersbrucker  bellen2,4%5 min.1,3 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
400,0 mlW-34/70 Saflager Lager ()ondergist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting12,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting11,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting12,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,023 SG
Schijnbare vergistingsgraad70,0%
Temp. nagisting12,0 °C


Het jongbier is niet overgeheveld naar een ander vat voor de nagisting.
20 december is gebotteld met 5,8 gram suiker per liter bier.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.377
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: BONK 2016 D2 Dubbelbock - Anton Hoogland
« Reactie #1 Gepost op: 20-10-2016 22:25 u »
Dank je Anton voor het plaatsen van dit recept.

Tags: