Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings  (gelezen 9887 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 825
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Gepost op: 08-06-2015 11:21 u »
Hierbij het met 90 punten winnende recept in klasse C.

Tripel 20 liter.

Moutstort:           6 kilo Pilsmout 3 ebc Dingemans
Suikerstort:         650 gram witte kristalsuiker

Hopbloemen:       24 gram Centenial               11,5 % alfazuur    90 min meekoken
                          24 gram Hallertau Mittelfruh   2,9% alfazuur     90 min meekoken
                          20 gram Hallertau Mittelfruh   2,9% alfazuur     10 min meekoken
                          20 gram East-Kent Goldings    5,5% alfazuur    10 min meekoken

Door Promash berekend op 37 ibu (Tinseth) en 8,4 ebc

Maischwater: 17 liter
Spoelwater:   16 liter

Maischschema: Temp 55-63-73-78 graden Celsius
                        Tijd   10-45-30-5  minuten

Gist:                Fermentis Safbrew Abbaye 11gram droog op het wort gestrooid.
Vergisting:       7 dagen op 20 graden in gistemmer(zo'n lekke ;) ) na overhevelen in mandfles 14 dagen op 15 graden.
Kooktijd:         90 minuten

Start sg:         1076
Eind sg:          1009

Gebotteld met 8 gram/liter kristalsuiker.

Geen waterbehandeling of pH correctie toegepast.

Groeten Marco  :brouwen:




Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 279
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #1 Gepost op: 08-06-2015 11:50 u »
Proficiat Marco.
Prachtig dat je met een eenvoudig recept, gewone korrelgist en een gistemmer de 1e prijs wint.

Jan van den Hoogen

Offline Fripel

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 319
  • Land: nl
  • Veni, vidi, tripel.
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #2 Gepost op: 08-06-2015 15:44 u »
Gefeliciteerd !

Ook opvallend dat juist de Safbrew Abbaye gist onderdeel is van dit winnende bier.
De meningen over de kwaliteiten van deze gist zijn toch wat verdeeld als ik me de discussies daarover goed herinner.

Ik heb nog een zakje in de koelkast liggen, brouwen er mee stond nog niet op de planning maar dat gaat nu veranderen  :brouwen: :proost:


Offline KC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 673
  • Land: nl
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #3 Gepost op: 08-06-2015 16:57 u »
Van harte! Mooie gist in een tripel dat heb ik ook geprobeerd.

Offline JeroenF

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 48
  • Land: nl
  • Brouwen is Topsport
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #4 Gepost op: 08-06-2015 22:19 u »
Hoi Marco,

Van harte proficiat met je eerste plaats. Een terecht winnaar in de koningsklasse.

JeroenF

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.772
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #5 Gepost op: 08-06-2015 22:23 u »
Gefeliciteerd Marco. Still going strong!

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.635
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #6 Gepost op: 08-06-2015 23:02 u »
Bedankt Marco om als eerste prijswinnaar je recept hier te delen.

Offline PietO

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 675
  • DeGulleGamel
    • Bergsch Bierbrouwers Gilde
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #7 Gepost op: 09-06-2015 20:04 u »
Van harte proficiat met je eerste plaats. Een terecht winnaar in de koningsklasse.

JeroenF

Helemaal mee eens. Even rustig aan gedaan maar nu weer volle pulle. Jouw recept ga ik 1 op 1 nabrouwen.

PietO

Offline Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 825
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #8 Gepost op: 11-06-2015 19:39 u »
Bedankt voor de felicitaties  :brouwen:
Maar de volgende tripel zal er toch weer een met Wyeast 1214 worden. Is naar mijn mening toch net wat lekkerder/interessanter. ;) :biersmile:

Offline bert braadslee

  • t Wort Wat!
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 743
  • Land: nl
  • Goed bier is een eerste levensbehoefte.
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #9 Gepost op: 11-06-2015 19:46 u »
Bedankt voor de felicitaties  :brouwen:
Maar de volgende tripel zal er toch weer een met Wyeast 1214 worden. Is naar mijn mening toch net wat lekkerder/interessanter. ;) :biersmile:

 :lol:
Wint ie de hoofdprijs, is ie niet zo blij met z'n gistkeuze...
 :biersmile:

Proficiat!

Offline Orangeloo

  • Bier & wijngilde Ambrasserie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.342
  • Land: nl
  • De Geuze is het LIVE concert van de bieren.
    • Hobby Brouwerij Orangeloo
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #10 Gepost op: 27-04-2016 11:15 u »

Gist:                Fermentis Safbrew Abbaye 11gram droog op het wort gestrooid.
Vergisting:       7 dagen op 20 graden in gistemmer(zo'n lekke ;) ) na overhevelen in mandfles 14 dagen op 15 graden.

Heb ook goede ervaring met een tripel en deze gist.
Op 20 graden in een lekke emmer.  ^-^ was het wel gecontroleerd vergist?

Offline Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 825
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #11 Gepost op: 22-06-2016 18:39 u »
Uiteraard. :)

Offline leonb

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: 00
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #12 Gepost op: 16-10-2016 21:32 u »
Waar in het proces kun je het beste de suikerstort doen?

Offline Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 825
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #13 Gepost op: 17-10-2016 09:58 u »
Tijdens het koken, een 15 tot 30 minuten voor het einde toevoegen.

Offline leonb

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: 00
Re: ONK 2015 C1-Tripel-Marco Geilings
« Reactie #14 Gepost op: 17-10-2016 22:05 u »
Bedankt! Ik ga hem dit of volgend weekend brouwen. Ben benieuwd :biersmile:

Tags: