Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Pale ale chocolade  (gelezen 1803 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline braaf

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 371
  • Land: nl
  • na 1 keer brouwen helemaal verslingerd
Pale ale chocolade
« Gepost op: 01-05-2016 21:08 u »
Hallo brouwcollegas.
Normaal gesproken gebruik ik chocolademout bij het brouwen van mijn stouts.
Nou was de chocolademout uitverkocht bij Brouwmarkt en heb ik als vervanger pale ale chocolade mout besteld. Nu zit ik me eigen af te vragen of dat wel een juiste beslissing is geweest.
Wat denken jullie. Ik hoor het graag van jullie.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline mbroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.013
  • Land: nl
  • Hoe verder je gaat, hoe langer de terugweg.
    • Huisbrouwerij St. Chiellus
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #1 Gepost op: 01-05-2016 21:18 u »
Geroosterde gerst gaat ook prima in een stout.

Offline braaf

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 371
  • Land: nl
  • na 1 keer brouwen helemaal verslingerd
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #2 Gepost op: 02-05-2016 06:14 u »
Die gebrande gerst ga ik ook een keertje proberen want dat hen ik al vaker gehoord.
Maar wat vindt je van de pale chocolate malt. Kan ik die als vervanger gebruiken van de gebruikelijke chocolademout.

Offline mbroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.013
  • Land: nl
  • Hoe verder je gaat, hoe langer de terugweg.
    • Huisbrouwerij St. Chiellus
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #3 Gepost op: 02-05-2016 09:43 u »
Die gebrande gerst ga ik ook een keertje proberen want dat hen ik al vaker gehoord.
Maar wat vindt je van de pale chocolate malt. Kan ik die als vervanger gebruiken van de gebruikelijke chocolademout.

Die heb ik nog nooit gebruikt, dus ik kan je daar helaas niet mee helpen.

Offline RienP

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.306
  • Land: nl
  • Meer recept-ideeën dan tijd om te brouwen.
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #4 Gepost op: 02-05-2016 10:36 u »
Pale chocolade mout is minder gebrand, dus zal een lichtere en minder gebrande Stout geven. Om het enkel te gebruiken in een stout is het eigenlijk te licht.

Offline Sjaak_Deventer

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 671
  • Land: nl
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #5 Gepost op: 02-05-2016 11:19 u »
Geeft een heerlijke chocolade achtige smaak. Het is mijn favoriete chocolademout. Zoals RienP al aangeeft is deze lichter. In combinatie met andere gebrande mouten kan deze heel goed in een stout.

Ik heb deze laatst nog gebruikt voor de porter van de Brandwedstrijd.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.582
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #6 Gepost op: 02-05-2016 22:02 u »
Hallo brouwcollegas.
Normaal gesproken gebruik ik chocolademout bij het brouwen van mijn stouts.
Nou was de chocolademout uitverkocht bij Brouwmarkt en heb ik als vervanger pale ale chocolade mout besteld. Nu zit ik me eigen af te vragen of dat wel een juiste beslissing is geweest.
Wat denken jullie. Ik hoor het graag van jullie.

Omdat hij lichter gebrand is kun je er meer van gebruiken. Dit versterkt de chocoladesmaak.
Het is overigens heel interessant om andere mouten te gebruiken dan je gewend bent. We maken ons vaak druk over hop en gist. Mout is een beetje het vergeten ingrediënt. Ten onrechte naar mijn mening. Mout is de bodem en de ziel van je bier!

Offline braaf

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 371
  • Land: nl
  • na 1 keer brouwen helemaal verslingerd
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #7 Gepost op: 03-05-2016 06:04 u »
Goedemorgen..
Ik ga een deze dagen mijn recept aanpassen op de pale chocolate.
Ik heb nog wel wat chocoladolade mout in huis deze ga ik dan maar samen combineren.
Ik laat het jullie weten, en dan hoor ik graag of het wat is.

Bedankt voor jullie reacties.

Offline Lange Möpper

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 110
  • Land: nl
  • Leve de man die het bier uitvond!
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #8 Gepost op: 26-08-2017 15:00 u »
We maken ons vaak druk over hop en gist. Mout is een beetje het vergeten ingrediënt. Ten onrechte naar mijn mening. Mout is de bodem en de ziel van je bier!

Amen...

Ben het in deze volledig met je eens Jacques.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.582
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Pale ale chocolade
« Reactie #9 Gepost op: 26-08-2017 15:08 u »
Amen...

Ben het in deze volledig met je eens Jacques.

Binnenkort gaan we het zien wat mout betekent bij de forumwedstrijd die heel binnenkort wordt gestart.

Tags: