OBBK 05 B1 - Irish dry stout - Marco Geilings

Gestart door Oxhead, 08-10-2005 20:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oxhead

Brouwer : Marco Geilings
Gekeurd : 24 september 2005 Bergen op Zoom  Open Bergse bierbrouwkampioenschap
Gebrouwen : 5 februari 2005
type : Irish dry stout
resultaat : 1e klasse B  82 punten

Begin sg : 1042
Eind sg :   1012
geschatte kleur : 105 ebc
geschatte bitterheid : 35 ibu

Voor 20 liter bier

2.5 kilo pilsmout 3 ebc
1 kilo gerstvlokken
750 gram geroosterde gerst 1000 ebc

20 liter maishwater-12 liter spoelwater

Maishschema : 10 min - 55 gr
                       60 min - 60 gr
                       20 min - 70 gr

Hop : Challenger 46 gram 6,6 % alfazuur 90 minuten meegekookt , toegevoegd voor het kookpunt (fwh)
Kooktijd:  90 minuten
Gist : Safale S04 droog toegevoegd , vergist op 18 graden (omgevingstemperatuur)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.