Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Special B 400  (gelezen 6165 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tuur

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 94
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Special B 400
« Reactie #25 Gepost op: 27-12-2015 15:30 u »

Wat denken jullie? gaat dit goed?
Opgekweekt uit een Rochefort 6. Vergisting van de starter is vanmorgen begonnen. Nu de veristing wat verder is en er meer schuim opkomt lijkt het minder op een infectie dan op deze foto.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Tuur

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 94
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Special B 400
« Reactie #26 Gepost op: 27-12-2015 15:47 u »

Paar uurtjes later.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.629
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Special B 400
« Reactie #27 Gepost op: 27-12-2015 17:16 u »
Ziet er goed uit!

Offline Tuur

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 94
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Special B 400
« Reactie #28 Gepost op: 27-12-2015 18:16 u »
Ziet er goed ui!
Top, dank je Jacques.

Ik heb wel vaker een gisstarter gemaakt, maar nog nooit opgekweekt uit een flesje.
Daarom mijn twijfel vanmorgen vanwege de witte vlekken.
Gelukkig schuimt de starter telkens verder uit en is er van vlekken bijna geen spraken meer.
Als het uitgegist is, gaat het de koelkast in waarna ik het ga opschalen naar een halve liter en de roerder op.

Offline Johnny Stardust

  • De Roerstok
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 447
  • Land: nl
    • Kasteelbrouwerij Haverleij
Re: Special B 400
« Reactie #29 Gepost op: 16-07-2017 11:31 u »

Verder heeft iedere mouterij zo zijn eigen procedé, Special B, Special W, Dark Crystal, allemaal in de zelfde kleurrange allemaal toch net iets anders.


Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen Special W en Special B? Heb beide in huis en ben nu eigenlijk benieuwd waar ik ze het best voor kan gebruiken? :)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.629
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Special B 400
« Reactie #30 Gepost op: 16-07-2017 11:46 u »
Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen Special W en Special B? Heb beide in huis en ben nu eigenlijk benieuwd waar ik ze het best voor kan gebruiken? :)

In feite is Special W de Duitse variant van Speciaal B.
Omdat elke mouterij zijn eigen manier van werken en apparatuur heeft zitter er verschillen in.
Die verschillen kun je zelf waarnemen door wat mout in je mout te nemen en daarop een tijdje te kauwen.

Tags: mout