The rare barrel

Gestart door royalasgard, 04-02-2020 19:58 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

royalasgard

Binnenkort ga ik terug brouwen. Zelf ben ik fan van Belgische zure bieren blond rood bruin ... Noem maar op. Nu had ik de recepten gevonden van the rare barel en dacht ik dit bier eens dit recept te brouwen.

ALL-GRAIN
OG: 1.049
FG: 1.006
IBU: 1
ABV: 5.25%
MALT/GRAIN BILL
6 lb 10 oz (3 kg) Pilsner
1 lb 2 oz (0.5 kg) Wheat malt
9 oz (0.25 kg) Aromatic malt (e.g., Franco-Belges)
9 oz (0.25 kg) Flaked oats
9 oz (0.25 kg) Spelt malt
HOPS SCHEDULE
0.125 oz (3.5 g) Strisselspalt [2.50%] at 60 minutes
DIRECTIONS
Mash for 90 minutes at 145°F (63°C), sparge, and boil for 90 minutes, following the hops schedule.
Recipe is built to yield a batch size of 5 gallons (19 liters) and assumes 72 percent brewhouse efficiency.

Wat denken jullie zelf van dit recept? Deze zouden normaal gezien 100% brett vergist worden en ook geënt worden met een lacto bacterie.

Gerb

De klassieke Belgische zure bieren worden niet met 100% Brett vergist, maar in dit geval kan het natuurlijk wel. Welke brett ga je gebruiken en wanner doe je de lactobacillus erbij? Zorg je voor een hoptolerante stam?

royalasgard

Zelf dacht ik de hop niet toe te voegen en later hop toe te voegen door middel van dry hopping en of een hopthee.
Ik heb verschillende brett stammen tot mijn beschikking ik ga er sowieso 2 gebruiken aangezien ik mijn batch in 2 ga splitten weet wel nog niet welke  :weetniet:. volgende soorten heb ik tot mijn beschikking.
1   East Coast Yeast   ​ECY36 Brettanomyces clausenii
2   East Coast Yeast   ​​​ECY04 Brettanomyces anomala
3   The Yeast Bay   AMALGAMATION - BRETT SUPER BLEND I
4   The Yeast Bay   AMALGAMATION - BRETT SUPER BLEND II
5   The Yeast Bay   BRETTANOMYCES BRUXELLENSIS - STRAIN TYB261
6   The Yeast Bay   BRETTANOMYCES BRUXELLENSIS - STRAIN TYB184
7   The Yeast Bay   BRETTANOMYCES BRUXELLENSIS - STRAIN TYB207
8   Wyeast   WY5112 BRETTANOMYCES BRUXELLENSIS

Op gebied van lactobacterie ben ik er ook nog niet helemaal uit.
Momenteel heb ik verschillende kveik stammen met een lactobacterie misschien kan ik daar iets mee  :weetniet:
Ik heb ook nog L.plantarum van Swanson.

Ik hoor graag jullie gedachten.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.