OBBK 2015 D2 Russian Imperial Stout

Gestart door Sjaak_Deventer, 27-09-2015 16:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sjaak_Deventer

Vorige week met dit bier de 2e plek in klasse D behaald met 87 punten.

Het bier bestaat uit 2 batches. Hiervan is een gedeelte 1 op 1 met elkaar vermengd (zie hieronder). Ik had nog een derde batch, maar hier heb ik niets speciaals mee gedaan.

Batch 1: 40gr cacaonibs geroosterd (8 min) op 150C (op 5 liter)

Batch 2: 1/2 Vanille boon (op 5 liter)

Commentaar keurmeester: Zeer mooi bier, mooi in balans tussen zoet - gebrand bitter.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk2015-7
Naam receptRIS II
Brouwdatum28-06-2015
BiertypeStout (Imperial Russian)
Volume15,2
Begin SG1,087 SG
Eind SG1,024 SG
Schijnbare vergistingsgraad72,4%
Alcoholgehalte8,2 vol.%
Berekende kleur (Morey)120 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)51 IBU
Brouwzaalrendement73,8 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
22,00 lWater uit Water4,15 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
57 mg/l12 mg/l61 mg/l161 mg/l96 mg/l42 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,500 kgPale Ale moutDingemans7 EBC60,3 %
0,500 kgMünchner IWeyermann15 EBC8,6 %
0,500 kgBrown moutThomas Fawcett and Sons150 EBC8,6 %
0,500 kgPale Chocolate moutThomas Fawcett and Sons525 EBC8,6 %
0,250 kgCaramunich II 120 EBCWeyermann120 EBC4,3 %
0,250 kgGeroosterde gerstThomas Fawcett and Sons1200 EBC4,3 %
0,100 kgSpecial BDingemans350 EBC1,7 %
0,200 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC3,4 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta Amylase62,0 °C1 min.20 min.3,9 l/kg
Alpha / Beta66,0 °C1 min.40 min.3,9 l/kg
Alfa Amylase73,0 °C1 min.15 min.3,9 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
9,0 gPacific Gembellen16,8%60 min.20,2 IBU
10,0 gPacific Gembellen16,8%30 min.17,3 IBU
10,0 gPacific Gembellen16,8%10 min.8,1 IBU
20,0 gPacific Gembellen16,8%5 min.9,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
22,0 gUS05bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,024 SG
Schijnbare vergistingsgraad74,2%
Start nagisting07-07-2015
Temp. nagisting19,5 °C
Start lagering19-07-2015
Temp. lagering0,0 °C


William


RienP


Wolter


tdp

Sjaak gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Groet,
de TDP

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.