Pagina's:
Actions
  • #1 door biRRo Gepost op 19 Sep 2015
  • Mijn eerste brouwsel en nog erg goed gelukt ook!
    Recept is in bijlage, uit BrouwHulp.
  • #2 door Eric v B Gepost op 19 Sep 2015
  • Voor de mensen die geen Brouw Hulp hebben:

    BrouwHulp Recept uitdraai


    Basis
    OmschrijvingWaarde
    Kenmerk
    Naam recept1st Hoppy Ending
    Brouwdatum06-05-2015
    BiertypeSaison (Sterke)
    Volume20,0 l
    Begin SG1,067 SG
    Berekende kleur (Daniels)13 EBC
    Berekende bitterheid (Tinseth)44 IBU
    Brouwzaalrendement75,0 %
    Kooktijd90 min.


    Water en brouwzouten
    HoeveelheidIngrediėnt
    25,00 lKraanwater Mierlo
    7,82 mlMelkzuur
    4,26 lSpoelwater


    Waterprofiel behandeld water
    CaMgNaHCO3ClSO4
    59 mg/l6 mg/l11 mg/l206 mg/l20 mg/l21 mg/l


    Vergistbare ingrediėnten
    HoeveelheidNaamMouterijKleur%
    3,300 kgPilsmoutHolland.malt3 EBC56,9 %
    2,000 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC34,5 %
    0,250 kgAroma 50Dingemans50 EBC4,3 %
    0,250 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC4,3 %


    Maischschema
    OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
    Beta-amylaserust62,0 °C1 min.45 min.4,5 l/kg
    Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.10 min.4,5 l/kg
    Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.4,5 l/kg


    Hop
    HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
    34,1 gCentennial (biRRo)bellen9,0%60 min.34,5 IBU
    15,0 gCentennial (biRRo)bellen9,0%20 min.9,2 IBU
    29,0 gCentennial (biRRo)bellen9,0%0 min.0,0 IBU


    Gist
    HoeveelheidNaamType
    1,0 pak(ken)French Saison (3711)bovengist


    Vergisting
    KenmerkWaarde
    Starttemp. vergisting20,1 °C
    Max. temp. hoofdvergisting25,9 °C
    Eind temp. hoofdvergisting25,6 °C
    Eind SG hoofdvergisting1,006 SG
    Temp. nagisting25,0 °C
    Temp. lagering0,0 °C

  • #3 door biRRo Gepost op 21 Sep 2015
  • Eind SG na de vergisting/ voor het bottelen was 1,006. Dit lijkt niet helemaal goed overgekomen.
Pagina's:
Actions