Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: biRRo's Sterke Saison  (gelezen 4466 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline biRRo

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Land: nl
biRRo's Sterke Saison
« Gepost op: 19-09-2015 16:13 u »
Mijn eerste brouwsel en nog erg goed gelukt ook!
Recept is in bijlage, uit BrouwHulp.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Eric v B

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.752
  • Land: nl
  • Et hätt noch emmer joot jejange.
Re: biRRo's Sterke Saison
« Reactie #1 Gepost op: 19-09-2015 18:17 u »
Voor de mensen die geen Brouw Hulp hebben:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam recept1st Hoppy Ending
Brouwdatum06-05-2015
BiertypeSaison (Sterke)
Volume20,0 l
Begin SG1,067 SG
Berekende kleur (Daniels)13 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)44 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
25,00 lKraanwater Mierlo
7,82 mlMelkzuur
4,26 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
59 mg/l6 mg/l11 mg/l206 mg/l20 mg/l21 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,300 kgPilsmoutHolland.malt3 EBC56,9 %
2,000 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC34,5 %
0,250 kgAroma 50Dingemans50 EBC4,3 %
0,250 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC4,3 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.45 min.4,5 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.10 min.4,5 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.4,5 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
34,1 gCentennial (biRRo)bellen9,0%60 min.34,5 IBU
15,0 gCentennial (biRRo)bellen9,0%20 min.9,2 IBU
29,0 gCentennial (biRRo)bellen9,0%0 min.0,0 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)French Saison (3711)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,1 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,9 °C
Eind temp. hoofdvergisting25,6 °C
Eind SG hoofdvergisting1,006 SG
Temp. nagisting25,0 °C
Temp. lagering0,0 °C


Offline biRRo

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Land: nl
Re: biRRo's Sterke Saison
« Reactie #2 Gepost op: 21-09-2015 19:27 u »
Eind SG na de vergisting/ voor het bottelen was 1,006. Dit lijkt niet helemaal goed overgekomen.

Tags: