Pagina's:
Actions
  • #1 door Haiko Gepost op 17 Jul 2015
  • Hallo,

    Zondag kan ik me 2e bier gaan bottelen maar nu wou ik ook eens proberen het bier af te vullen in blik zonder CO2.
    Omdat de kopse ruimte in een blik veel groter is dan bij een fles krijg je er vreemde gassen er in. Dus je moet het blik zo vol mogelijk proberen te vullen.

    Maar hebben jullie nog ideeen ?

    Graag hoor ik ze  :)
  • #2 door abroeders Gepost op 17 Jul 2015
  • Ik neem aan dat je de 5 liter party vaten bedoeld? Ik heb ze laatst ook gebruikt en een laagje van ongeveer 1 cm overgelaten. Let op: halve hoeveelheid bottelsuiker gebruiken! Had bij mij geen oxidatiesmaak iniedersgeval.

    Ik verwacht dat de kleine hoeveelheid aanwezige zuurstof niet zo heel veel kwaad kan vanwege de navergisting die in het vat plaatsvindt. Ik was er iniedersgeval vanuit gegegaan dat de nog aanwezige actieve gist de zuurstof nog wel opgebruikt tijdens de navergisting. Indien iemand weet dat dit niet zo is, dan hoor ik het ook graag uiteraard!
  • #3 door bierhenkie Gepost op 17 Jul 2015
  • Om je in te lezen: Alles...
  • #4 door Haiko Gepost op 19 Jul 2015
  • Nee echt bier in 33 cl blik

    Maar hoeveel bottelsuiker moet je toevoegen. gewoon het zelfde toch als in een fles

    Morgen gaat het beginnen de machine heeft bus beschadiging dus moet hem nog weer afstellen

  • #5 door joosting87 Gepost op 19 Jul 2015
  • Nee echt bier in 33 cl blik


    Waarom zou je dat willen?
  • #6 door bierhenkie Gepost op 19 Jul 2015
  • Waarom zou je dat willen?
    Zou toch inderdaad wel makkelijk meenemen en stapelen in de koelkast zijn. Maar voor het sluiten van blikkies is speciale apparatuur nodig.
  • #7 door EvdBroek Gepost op 19 Jul 2015
  • Nee echt bier in 33 cl blik
    Maar hoeveel bottelsuiker moet je toevoegen. gewoon het zelfde toch als in een fles

    Ik zou zeker niet dezelfde hoeveelheid aanhouden als in een fles; blikken zijn niet bedoeld voor hergisting.
    De kans op exploderende blikken zou je toch niet willen lopen denk ik.
    Probeer eens 3gr/l zoals bij de partyvaatjes.
  • #8 door Oscar Gepost op 19 Jul 2015
  • Morgen gaat het beginnen de machine heeft bus beschadiging dus moet hem nog weer afstellen

    Heb jij daar een machine voor?  :o  Foto's graag... :)
  • #9 door Haiko Gepost op 19 Jul 2015
  • Ja zeker heb ik daar foto's van! Morgen ga ik eens proberen met verschillende aantal grammen bottelsuiker.

    Morgen zal ik even foto's/film maken!
  • #10 door Haiko Gepost op 20 Jul 2015
  • FOTO'S!

    En een filmpje
    Small | Large

















  • #11 door Henielma Gepost op 20 Jul 2015
  • Kijk Haico daar hebben wij niet van terug!  :groots:

    Verbazingwekkend waar sommige de beschikking over hebben. Mooi apparaat. Past helaas niet op de plek van mijn kroonkurkapparaat.
  • #12 door Haiko Gepost op 20 Jul 2015
  • bedankt  :)

    Nu een weekje wachten kijken of er koolzuur opzit en of er wel genoeg op zit en dan is de proeverij!  :proost: :proost:
  • #13 door Markiej87 Gepost op 20 Jul 2015
  • Gaaf hoor, dat zou ik ook wel willen. Voorlopig ga ik maar experimenteren met die 5 liter blikjes.

    Dat afvullen doe je op je werk neem ik aan?
  • #14 door Haiko Gepost op 20 Jul 2015
  • Gaaf hoor, dat zou ik ook wel willen. Voorlopig ga ik maar experimenteren met die 5 liter blikjes.

    Dat afvullen doe je op je werk neem ik aan?

    Ja
  • #15 door joosting87 Gepost op 20 Jul 2015
  • Wow dat ziet er gaaf uit. Waar werk je? 8)
  • #16 door Haiko Gepost op 20 Jul 2015
  • wow dat ziet er gaaf uit. waar werk je?) 8)

    Haha soms is het beter dat je niet alles weet  ;)
  • #17 door Oscar Gepost op 20 Jul 2015
  • Wow! Jij bent werkelijk de eerste brouwer (hobby?) die zijn bier op blik kan afvullen! Nu nog een vuller erbij en je kunt productie draaien op commerciŽle volumes  :)
  • #18 door Haiko Gepost op 20 Jul 2015
  • Haha ik zal Freddy Heineken even vragen of ik zijn vuller en tanks even mag gebruiken
  • #19 door Jacques Gepost op 20 Jul 2015
  • Haha ik zal Freddy Heineken even vragen of ik zijn vuller en tanks even mag gebruiken

    Tenzij je een paragnost inschakelt zal dat niet lukken...  :)
    Hij is op 3 januari 2002 overleden. Dat is al een tijdje geleden.


    Wel heel gaaf dat je je bier inblikt. Geen last van lichtsmaak.
  • #20 door Haiko Gepost op 20 Jul 2015

  • Tenzij je een paragnost inschakelt zal dat niet lukken...  :)
    Hij is op 3 januari 2002 overleden. Dat is al een tijdje geleden.


    Wel heel gaaf dat je je bier inblikt. Geen last van lichtsmaak.

    Haha er zijn nog genoeg mensen die beweren met overleden mensen te kunnen praten. Misschien kom ik dan nog in contact met Freddy
  • #21 door MO Gepost op 20 Jul 2015
  • Ik wil! Ik wil! Ik wil! Jaloers!
  • #22 door tdp Gepost op 21 Jul 2015
  • Wat gaaf!  :groots: :groots:
    Zijn er ook van deze apparaten voor huis, tuin en keukengebruik?

    Groet,
    de TDP
  • #23 door bierinjisp Gepost op 21 Jul 2015
  • als ik nou eens mijn schuur opruim dan zou het er wel in passen!
    moet eigenlijk ook zoiets thuis hebben staan, mooi hoor
  • #24 door Maartennijhof Gepost op 21 Jul 2015
  • Wij hebben wel ruimte over! Kom maar op met dat ding.
  • #25 door Haiko Gepost op 21 Jul 2015

  • Wat gaaf!  :groots: :groots:
    Zijn er ook van deze apparaten voor huis, tuin en keukengebruik?

    Groet,
    de TDP

    Ja er bestaan ook laboratorium felsmachines maar die zijn redelijk duur.
    En 2e hands zijn ze ook bijna niet
Pagina's:
Actions