ONK 2015 B3 Schwartz Jan van den Hoogen

Gestart door Esterenbrouw, 11-06-2015 00:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Esterenbrouw

Onderstaand het recept van de 3e plaats van de klasse B met 83 punten.

Jury-commentaar:

goed:             mooi gemaakt
                     aangename toets van geroosterde mout
verbeterpunt: Münchenermout-toetsen zijn te weinig aanwezig.
advies:           Wellicht nog iets aan recept veranderen
Mooi bier.

recept voor 20 liter
brouwzaalrendement 90%
start sg 1.048
eind sg  1.010
alc.% 5,3%

kleur ca. 50 EBC (Daniels)
EBU        29 EBU (Tinseth)

Moutstort: pilsmout 3 EBC                            2,800 kg
                münchernermout 15 EBC              0,560 kg
                chocolademout/Carafa 1 900 EBC  0,105 kg
                50 gram kleurstof Sinamar Weyermann

Hopgift: Hallertau Hersbrücker 1,6%     120 gram 90 minuten koken
             Haltertau Hersbrücker 1,6%       20 gram 20 minuten koken
             Haltertau Hersbrücker 1,6%       20 gram backhop

maischschema:  66º 75 minuten
                     78º  5 minuten

Maischwater:  16,0 liter
spoelwater  :  17,5 liter

spoelwater met 4ml aangezuurd
maisch      met 6 ml aangezuurd
 
gist: slurry van Wyeast 2007 Pilsen Lager opgekweekt van eerder brouwsel.

Wort: 15 minuten belucht
Vergisting: op 13º 12 dagen
lagering in gistvat op 4º 16 dagen

gebotteld met 7,5 gram suiker per liter
en toegevoegd voor de kleur 50 gram Sinamar kleurstof

Jacques

Jan,

Bedankt voor het plaatsen van dit recept. Twee prijzen bij één wedstrijd, goed gedaan hoor!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.