Thermometer termperatuur meter digitaal of analoog

Gestart door Joepie, 27-10-2014 20:49 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Joepie

Beste bierbrouwende drinkers!  :proost:

Graag tips ik zoek een goedkope temperatuur meter oplossing voor mijn maischkoker op gas.

Digitaal of zeg maar het ouderwetse model maakt mij niet echt uit zolang het maar goed werkt en niet te langzaam en uiteraard betaalbaar.

Beste Bier Groeten
Joepie :degroeten:

Sjaak_Deventer

Deze wordt veel op het forum gebruikt en door mijzelf ook..Ben er zeer tevreden over en hij is niet duur..

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20103016/

Brouwers

Ik heb exact dezelfde. Ding werkt op zich goed, betere resolutie was handiger geweest want het ding geeft maar op een graad nauwkeurig weer. Verder nog een paar tips, je moet het ding wel even controleren of hij een offset heeft met ijswater en kokend water. Die van mij wijkt 1 graden naar boven af. Ook zou ik voor de zekerheid een 2e meenemen, voor 7 euro is het geld niet. Als er namelijk vloeistof in de sensor komt kunnen ze een verkeerde afwijking geven. Heb dit al enkele keren gelezen hier op het forum. Laatst leek de mijne ook zich raar te gedragen tijdens het koelen. Gevoelsmatig leek de temperatuur niet goed terug te lopen, maar dat kan ook gewoon aan mij gelegen hebben.

Binnenkort ga ik trouwens over op ds18b20 sensoren die ik in mijn pan ga bouwen. Deze heb ik via eBay in China besteld. Helaas waren ze vergeten mijn huisnummer op het pakketje te zetten waardoor (waarschijnlijk) de car thermometer kastjes weer terug gestuurd zijn. De postbode stond in mijn straat met het pakketmaar helaas wist een buurman mijn naam niet :s. Nu maar 6 weken langer wachten

Joepie

Hey...beste brouwers & drinkers  :degroeten:


Dankjewel alvast voor de snelle reactie ik zal er zeker even over nadenken en ja 9 euro is geloof ik het goedkoopste wat ik heb gezien nu voor een digitale.

We hebben hier alleen niet echt een ikea in de buurt en ik weet niet of de kwaliteit volstaat want ik las dat ik er beter gelijk 2 kon nemen omdat diegene dacht dat zijn meter al kuren kreeg.
Maar dan twijfel ik alweer over eentje van 15 a 20 euro.
Maar even nadenken hoe wat we hiermee gaan doen.

Alle tips, informatie en gedachten zijn welkom
Bedankt &  :proost:

John

Citaat van: Brouwers op 27-10-2014  22:06 uBinnenkort ga ik trouwens over op ds18b20 sensoren ...
Ga je die dan op de thermometer van Ikea aansluiten?

Brouwers

Citaat van: John op 28-10-2014  08:48 uGa je die dan op de thermometer van Ikea aansluiten?

Nee, op zo'n kastje http://www.ebay.com/itm/Red-LED-Digital-Car-Temperature-Meter-Thermometer-55-125-C-DS18B20-Sensor-F-C-/310640829537?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4853a2e461. Hier zit ook een sensor bij maar die is niet waterdicht, daarom heb ik deze sensor erbij gekocht http://www.ebay.com/itm/230699845438?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT. Vanwege de prijs heb ik er meteen 3 aangeschaft. Ik twijfel nog maar ik denk dat ik er 2 in mijn pan instaleer. Je moet hier zelf wel een voeding voor regelen, maar daar gebruik ik een laptop voeding voor.

Deze wordt trouwens ook door veel forumleden gebruikt https://www.conrad.nl/nl/voltcraft-dt-300-temperatuurmeter-100827.html

Pim

Citaat van: Brouwers op 28-10-2014  09:15 uNee, op zo'n kastje http://www.ebay.com/itm/Red-LED-Digital-Car-Temperature-Meter-Thermometer-55-125-C-DS18B20-Sensor-F-C-/310640829537?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4853a2e461. Hier zit ook een sensor bij maar die is niet waterdicht, daarom heb ik deze sensor erbij gekocht http://www.ebay.com/itm/230699845438?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT. Vanwege de prijs heb ik er meteen 3 aangeschaft. Ik twijfel nog maar ik denk dat ik er 2 in mijn pan instaleer. Je moet hier zelf wel een voeding voor regelen, maar daar gebruik ik een laptop voeding voor.

Deze wordt trouwens ook door veel forumleden gebruikt https://www.conrad.nl/nl/voltcraft-dt-300-temperatuurmeter-100827.html
Op zich zijn beide sensors waterdicht (rvs huls die aan de achterkant met kunsthars is afgesloten) maar de versie jij er los bij hebt besteld heeft inderdaad een mooie wanddoorvoer.

Tip: als voeding voor de thermometer voldoen veel telefoon-ladertjes. Die zijn een stuk compacter dan de meeste laptop-voedingen.    :biersmile:

bhovingh

Onlangs heeft op het eind van de brouwdag mijn ikea-thermometer het begeven na anderhalf jaar (oorzaak onbekend, was geen vocht in gekomen o.i.d.). Gelukkig had ik nog een nieuwe op reserve (nieuw in verpakking) maar ook deze bleek niet te werken...

Ik heb nu een Weber-thermometer aangeschaft. Ik hoop dat deze wat betrouwbaarder is.

Joepie

Beste brouwers   :proost:

Die Ebay thermometer vind ik wel tof persoonlijk. Alleen wordt het dan weer weken wachten totdat ik heb binnen heb
en die Voltcraft vind ik weer iets aan de dure kant eigenlijk.

Zag deze nog lijkt dit jullie iets een van de drie moet toch wel volstaan?
http://www.allekabels.nl/meetapparatuur/724/1193505/digitale-thermometer.html
http://www.wlbs.nl/bierbereiding/apparatuur/meetinstrumenten-voor-bier/dichtheid-en-temperatuur/vestzakthermometer-digitaal-50-150-c.html
http://www.kookwinkel.nl/webshop/38831-oldenhoffrituurthermometermetklemrondrvs.asp

Bedankt en :biersmile:

hansHalberstadt

Citaat van: bhovingh op 28-10-2014  12:26 uGelukkig had ik nog een nieuwe op reserve (nieuw in verpakking) maar ook deze bleek niet te werken...
Is dan een productiefout. Wat werkte er niet?
Zelf heb ik er een stuk of 5 en die werken allemaal perfect en verrassend nauwkeurig (allemaal dezelfde waarde als je ze in dezelfde vloeistof houdt). ben er zeer tevreden over. hoge kwaliteit./prijs verhouding (laten ze dat maar niet horen bij IKEA want dan wordt hij vast duurder)
HansH

PS
Resolutie zegt nog niets over nauwkeurigheid, dus die 0.1 graad miet je je niet blind op staren. 1 graad is voldoende voor bierbrouwen.

Henielma

Citaat van: Joepie op 28-10-2014  16:56 uBeste brouwers   :proost:

Die Ebay thermometer vind ik wel tof persoonlijk. Alleen wordt het dan weer weken wachten totdat ik heb binnen heb
en die Voltcraft vind ik weer iets aan de dure kant eigenlijk.

Zag deze nog lijkt dit jullie iets een van de drie moet toch wel volstaan?
http://www.allekabels.nl/meetapparatuur/724/1193505/digitale-thermometer.html
http://www.wlbs.nl/bierbereiding/apparatuur/meetinstrumenten-voor-bier/dichtheid-en-temperatuur/vestzakthermometer-digitaal-50-150-c.html
http://www.kookwinkel.nl/webshop/38831-oldenhoffrituurthermometermetklemrondrvs.asp

Bedankt en :biersmile:

Die eerste twee volstaan wel volgens mij. Die derde analoge lijkt me onnauwkeurig om bier mee te brouwen.

hansHalberstadt

De 2e heb ik thuis, ooit bij van der Kooij gekocht. Werkt goed, maar wijkt bij mij wel een graad af en afwijking is afhankelijk van hoe vol de batterij is. 
HansH

Henkw

Kijk ook maar eens hier
http://www.miniinthebox.com/nl/
http://www.miniinthebox.com/nl/index.php?main_page=advanced_search_result&inc_subcat=1&search_in_description=0&sid=5t7qp3c0dcs2tvvvvs6p9qa3f6&keyword=digitale+thermometer
daar zijn er heel wat te vinden.
Wij hebben al heel wat besteld op deze site, telefoonhoesje, kabeltjes, fietsonderdelen en een digitale thermometer. Alles netjes geleverd, maar kan soms wel wat langer duren.

Sander van Dijk

Heeft iemand deze vleesthermometer van de Hema al eens geprobeerd? Kost maar € 3,- en de Hema is voor mij dichtbij.
 
Maar ik kan me goed voorstellen dat de nauwkeurigheid van zo´n ding te wensen overlaat. Indien er nog geen ervaringen zijn, zal ik hem eens proberen  :)

jank

Ik heb ook zo een van de Hema, maar hij wijkt nogal veel af.

Sander van Dijk


Ik heb onlangs deze thermometer via Aliexpress besteld. Hij moet nog binnenkomen. Ik ben benieuwd.
 
Edit:
 
De reden, dat ik onderstaande vroeg, is dat ik nog wel een thermometer voor het spoelwater kon gebruiken.
 
Citaat van: Sander van Dijk op 29-10-2014  15:08 uHeeft iemand deze vlees thermometer van de Hema al eens geprobeerd? Kost maar € 3,- en de Hema is voor mij dichtbij.
 
Maar ik kan me goed voorstellen dat de nauwkeurigheid van zo´n ding te wensen overlaat. Indien er nog geen ervaringen zijn , zal ik hem eens proberen  :)

ciesvandekwis

Een zeer handige issue op de Ikea is het alarm, geen omkijken naar als je langzaam opwarmt, je zet hem gewoon een graadje lager tot hij piept.
Ik gebruik ook een andere met meer toeters en bellen + groter bereik + meer digits en nauwelijks duurder, ook wel tevreden van, zeker voor 9 dollar:
http://www.ebay.com/itm/VICHY-VC-H-9269-Digital-LCD-with-High-and-Low-Thermometer-Temperature-Alarm-/331174093577?ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123

j.heesters3

Ben sinds kort bezig met deze mooie hobby en lees regelmatig dit forum om me goed te informeren. Ben ook bezig allerlei apparatuur aan te schaffen. Heb al een Ikea thermometer gekocht de Fantast. In een ander topic las ik iets over de STC-1000 die gebruikt wordt als thermostaat. Daar zit een sensor bij die tot 99 graden kan meten. Als de sensor helemaal vloeistof dicht is kan deze, naar mijn mening, ook uitstekend gebruikt worden als temperatuurmeter bij het maischen. Iemand daar ervaring mee? Als dat zo ie hoef je geen 2 aparte meters te kopen en kan de STC-1000 multifunctioneel worden gebruikt.
Ik hoor het wel wat de menningen en/of opmerkingen zijn.

Jos

John

Heel groot voordeel van de Fantast van Ikea is het piepsignaaltje als een ingestelde temp. is bereikt. Dat heeft dat apparaatje van Ebay niet vlgs. mij.

j.heesters3

Dat klopt maar het nadeel is dat de voeler bij de overgng naar het kabeltje niet vloeistof dicht is. Ik heb geen ervaring of men de voeler van de STC-1000 wel helmaal kan onderdompelen.

Jos

Henielma

Volgens mij kan je die sensor van de STC-1000 niet onderdompelen en zal je die in een buisje of iets dergelijk moeten aanbrengen. Het RVS deel van de digitale DS18B20 sensoren zoals die bij Tcontrol-IO gebruikt worden zijn wel wel vloeistofdicht echter dat deel is maar een paar cm lang.

Jacques

Citaat van: ciesvandekwis op 29-10-2014  15:38 uEen zeer handige issue op de Ikea is het alarm, geen omkijken naar als je langzaam opwarmt, je zet hem gewoon een graadje lager tot hij piept.
Ik gebruik ook een andere met meer toeters en bellen + groter bereik + meer digits en nauwelijks duurder, ook wel tevreden van, zeker voor 9 dollar:
http://www.ebay.com/itm/VICHY-VC-H-9269-Digital-LCD-with-High-and-Low-Thermometer-Temperature-Alarm-/331174093577?ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123

De e-bay thermometer is inderdaad heel handig. Een soortgelijke heb ik ook in gebruik (alleen niet meer voor het maischen omdat ik tegenwoordig in een Braumeister brouw). Geeft een alarm als je onder of boven ingestelde temperaturen komt.

Davester

Citaat van: Jacques op 25-10-2015  12:13 uDe e-bay thermometer is inderdaad heel handig. Een soortgelijke heb ik ook in gebruik (alleen niet meer voor het maischen omdat ik tegenwoordig in een Braumeister brouw). Geeft een alarm als je onder of boven ingestelde temperaturen komt.

En kun je deze dan goed in het wort hangen zonder dat die het begeeft?

Jacques

Citaat van: Davester op 06-04-2019  23:15 uEn kun je deze dan goed in het wort hangen zonder dat die het begeeft?

Het gaat om een dergelijke meter
https://www.ebay.com/itm/vici-H-9269-Digital-Thermometer-with-High-and-Low-Temperature-Alarm-/291810914592


De voeler is lang genoeg om in het wort te steken. Om te zorgen dat er geen vocht kan tussen de voeler en de houder waar de draad in zit heb ik deze afgekid met siliconen kid die gebruikt wordt voor aquaria.

De meter wordt overigens alleen nog gebruikt bij het uitvoeren van tests.

Davester

Citaat van: Jacques op 06-04-2019  23:28 uHet gaat om een dergelijke meter
https://www.ebay.com/itm/vici-H-9269-Digital-Thermometer-with-High-and-Low-Temperature-Alarm-/291810914592


De voeler is lang genoeg om in het wort te steken. Om te zorgen dat er geen vocht kan tussen de voeler en de houder waar de draad in zit heb ik deze afgekid met siliconen kid die gebruikt wordt voor aquaria.

De meter wordt overigens alleen nog gebruikt bij het uitvoeren van tests.

Daar ben ik dus fout gegaan, heb de voeler en draad ondergedompeld. Thanks

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.