ONK 2014 B2 - Dunkel Weizen - Slot

Gestart door Slot, 09-06-2014 11:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Slot

Wat een feest! In de prijzen gevallen bij het ONK èn een finaleplaats bij de Brand wedstrijd  :nut:
Het was weer een gezellig weekendje met, inmiddels, bekende gezichten op de campings en bij de Brand brouwerij.

Voor 24 liter:
Tarwemout donker 55%
Münchenermout 22,5%
Viennamout 22,5%

Maischwater: 23,5 liter / spoelwater: 12,8 liter / pH aangepast tot 5,4 met 3 ml melkzuur

Maischschema:
10 minuten op 40 graden
10 minuten op 58 graden
30 minuten op 68 graden
  5 minuten op 78 graden

Kooktijd 90 minuten

Hop:
Hallertau Mittelfrüh (hopbellen) 75 minuten 11 IBU
Hallertau Mittelfrüh (hopbellen) 10 minuten   4 IBU

Gist:
Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen, giststarter van 1,2 liter

Totale vergisting 11 dagen. Begonnen bij 19 graden, oplopend naar 21.

Begin SG 1054, eind SG 1016, bottelsuiker 8gr/l  (5,5%vol)

Opmerkingen van de keurmeester:
Lekker bier!
Mag toch iets meer caramouten en daardoor een voller karakter hebben.

Menno  :brouwen:

Jacques

Hoi Menno,

Heel erg bedankt voor het plaatsen van het recept. De verzameling van dit jaar is bijna compleet.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.