Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: La Chouffe Soleil recept gezocht  (gelezen 5895 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline bertarna

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 149
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: La Chouffe Soleil recept gezocht
« Reactie #25 Gepost op: 30-07-2014 11:41 u »
Ik heb nu geen toegang tot mijn recepten maar ik heb alles naar rato aangepast voor een lager SG en een aardig deel (10% of zo) tarwemout toegevoegd. Ik heb de koriander weggelaten. Daarnaast heb ik koudgehopt met amarillo, iets van 1 gram per liter. Geen exacte kloon, ik vind het origineel iets te vlak, vandaar een iets hoppiger bier geprobeerd te maken.

Zou je het recept hier kunnen plaatsen ?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline crazyjopje

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 164
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: La Chouffe Soleil recept gezocht
« Reactie #26 Gepost op: 12-04-2017 14:14 u »
Zou je het recept hier kunnen plaatsen ?
Oud topic ik weet het maar ik sluit me bij de vraag aan....
Kan verder ook niets vinden over de soleil.

Offline Serge VL

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 735
  • Land: be
Re: La Chouffe Soleil recept gezocht
« Reactie #27 Gepost op: 12-04-2017 14:47 u »
De hoppen zijn voor een Chouffe Soleil: Amarillo, Bravo en Magnum.
Dit is het kloonrecept van een gewone Schouff, dus daar moet je de hoppen gewoon in vervangen
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptLa chouff
BierstijlTripel
Volume25,0 l
Begin SG1,072 SG
Berekende kleur (Morey)12 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)33 IBU
Brouwzaalrendement77,0 %
Kooktijd70 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
26,60 lMaischwater
13,34 lSpoelwater


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
6,10 kgPILS Weyermann3 EBC84,4 %
0,26 kgCARA-HELLWeyermann25 EBC3,6 %
0,87 kgOngerafineerde rietsuikerSupermarkt10 EBC12,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 160,0 °C1 min.45 min.4,2 l/kg
Stap 270,0 °C10 min.30 min.4,2 l/kg
Stap 375,0 °C5 min.5 min.4,2 l/kg
Uitmaischen78,0 °C3 min.1 min.4,2 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,4 gStyrian Goldingsbellen5,9%70 min.6,1 IBU
62,6 gStyrian Goldingsbellen5,9%20 min.21,4 IBU
97,5 gSaazbellen2,8%5 min.5,2 IBU


Overige ingrediėnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
5,00 gIers mosklaringsmiddelkoken
20,00 gKorianderzaadspecerijkoken
10,00 gSinaasappelschil, zoetspecerijkoken


Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 l + 1,0 l getrapte starterBelgian Ardennes (3522)bovengist
2,0 gSafBrew F2 hergisting op fles (F2)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting24,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting24,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,013 SG
Temp. nagisting24,0 °C
Temp. lagering3,0 °C



Tags: