Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: ONK 05 A3 - Eusebius Weizen  (gelezen 5532 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Adrie

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.972
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
ONK 05 A3 - Eusebius Weizen
« Gepost op: 31-05-2005 12:50 u »
Naam brouwer: De vier Broeders (Adrie) (Amateurbrouwerij De Vier Broeders)
Bron van het recept: eigen recept
Locatie op het forum waar discussie over het recept heeft plaatsgevonden: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,2286.0.html

Naam brouwsel: Eusebius Weizen
Biertype: Weizen
Begin SG: 1056
Eind SG: 1011
Berekende kleur: 9 EBC
Berekende bitterheid: 13 EBU

Mout & suiker
1170 gram   58,3 %   Tarwemout   3 EBC
670 gram   33,3 %   Viennamout   6 EBC
170 gram   8,3 %   Pilsmout   3 EBC

Water
6,6 L maischwater
6,6 L spoelwater

Maischschema
10 min   44 gr C
15 min   50 gr C
25 min   60 gr C
25 min   70 gr C
5 min   78 gr C

Hop
8,92 gram   Hallertau Tradition   5,0% alfa   pellets   kooktijd 90 min

Kooktijd
Totale kooktijd wort: 90 min

Gist
Naam gist: Wyeast 1368 Weihenstephan vloeibare gist

Vergistingstemperatuur en duur
Hoofdgisting 5 dagen bij 16 gr C
lagering 12 dagen bij 16 gr C

Bijzonderheden:
3e prijs klasse A bij het ONK 2005. Het bier scoorde 86 punten. Commentaar keurmeester: mooie Weizen, maar iets te vol van smaak. In klasse A deden 104 bieren mee.

Tags: