Pagina's:
Actions
  • #151 door Robert1968 Gepost op 19 Jan 2012
  • Mijn eerste ervaringen met Brewferm (Top) gisten met blikken stemden me niet gelukkig.

    Echter mijn twee recente vol-mout brouwsels, Quadrupels gebrouwen met de Top, waren Toppertjes.

    Wel vergistingstemperatuur laag houden (<20 ļC). Met voldoende gist (in mijn geval 18 g op 16 l bier bij een SG van circa 1090) was mijn vergistingsgraad 76 en 78%.
  • #152 door Ronnie Gepost op 17 Dec 2015
  • Ergens stond een bericht over nieuwe Mangrove's gisten.

    Heb eens mailtje gedaan naar Mangrove's:

    Heb Mangrove Jacks aangeschreven met de opmerking dat hun M27 gene ordinaire Belgian Ale gist is, maar een Saison en minder dan 5 % van de Belgische Ale gisten (bovengisten) uitmaken.
    Ook es gezegd dat ik het heel tof zou vinden dat ze op de markt zouden komen met zoiets als de Belgian Ardennes.
    Noteer: Mangroves is geen fabrikant, maar een grote verdeler die onder de Naam "Mangrove Jacks" van alles verkoopt. Kunnen dus gerust bij Lallemand of Fermentis hun mosterd gaan halen. Ik pronostikeer op Lallemand (Danstar), omdat er een bijna gelijkloop is met het aanbod van hun beide (Mangrove altijd wat later).

    Al antwoord gehad, kijk es hier sie!!!
    Citaat
    Hi Ronald,
    Thank you for getting in touch with us , and thank you for taking the time to write to us.
    Yes you are quite right, and therefore we have updated this :)
    I am not sure if you are aware but we are in a process of releasing a new range of Craft series yeast, the M27 will no longer be available. Please see attached more information on our new Belgium Yeastís :
    M47, M41 , M31 , M21
    Our new Belgium yeastís are very similar to the Wyeast Belgian Ardennes , and can be used to make a variety of beer styles.
    Please do not hesitate to contact me if you have any further questions.
    Kind Regards
    Estee

    Kind Regards

    Estee Slabber
    Technical Advisor

    Nu maar hopen dat daar een tussenzit die effectief de trekjes van 'n Achouffe heeft, want dat is makkelijker gezegd dan gedaan!, vooral omdat ze zeggen dat ze allemaal wat van de Ardennes hebben  ???  ::)  ;D
    Dat  maske is tenslotte maar een secretaresse he, en weet allicht evenveel van onze bieren als een poetsvrouw van vierkantsvergelijkingen.
  • #153 door Bart LJ Gepost op 17 Dec 2015
  • Dank voor het delen hiervan! Zou het appreciŽren als je je seksisme de volgende keer achterwege laat...
  • #154 door Ronnie Gepost op 17 Dec 2015
  • ...Zou het appreciŽren als je je seksisme de volgende keer achterwege laat...

    O.K.  ...De term "seksisme" vind ik hier toch wat overdreven!
    De meesten kennen me, ben vaak nogal sarcastisch in maken van vergelijkingen.
  • #155 door Ronnie Gepost op 17 Dec 2015
  • Tekst weggenomen en vervangen door onderstaand bericht.
  • #156 door Ronnie Gepost op 17 Dec 2015
  • Voilakes: de data netjes op een pdf fileke

    Mangrove Jack's New Craft series yeast
  • #157 door EvdBroek Gepost op 17 Dec 2015
  • Wel jammer dat ze stoppen met de M27
  • #158 door hansHalberstadt Gepost op 17 Dec 2015
  • Ik heb nog een zakje M27. Zal hem op schuine buis zetten. als meerdere mensen dit doen kunnen we hem simpel behouden.
  • #159 door EvdBroek Gepost op 17 Dec 2015
  • Goed idee Hans!
  • #160 door Brambo Gepost op 17 Dec 2015
  • Even een vraagje: Waar komt de naam French saison eigenlijk vandaan? Een saison is toch van oorsprong Henegouws, Belgisch?
  • #161 door homoeccentricus Gepost op 18 Dec 2015
  • Komt van brouwerij Thiriez, net over de grens in Frans Vlaanderen.
    • homoeccentricus
  • #162 door Lonnes Gepost op 18 Dec 2015
  • Dat  maske is tenslotte maar een secretaresse he, en weet allicht evenveel van onze bieren als een poetsvrouw van vierkantsvergelijkingen.
    Dat 'maske' studeert voedingswetenschappen volgens een nieuwsbrief van anderhalf jaar geleden.

    Maar handig dat overzicht, dankjewel! Hierin wordt ook weer de M29 genoemd. Klinkt als de opvolger van de M27. De vraag is natuurlijk wat er veranderd is.
  • #163 door Ronnie Gepost op 18 Dec 2015
  • 1) Dat 'maske' studeert voedingswetenschappen volgens een nieuwsbrief van anderhalf jaar geleden.
    2) Maar handig dat overzicht, dankjewel! Hierin wordt ook weer de M29 genoemd. Klinkt als de opvolger van de M27. De vraag is natuurlijk wat er veranderd is.

    1) Goed om dat mede te delen Lommes.
    Zo zie je maar, had dus ook een man kunnen zijn en ook die scheren veel Belgische bieren over dezelfde kam eenvoudig weg omdat ze ginder dat aanbod niet hebben.
    Mogelijks durven ze het risico niet lopen de eigenlijke herkomst te noemen, maar een dikke +1 voor die gistfabrikant dat ie deze gisten nu doet want van de bieren van bij ons hebben ze inzake korrelgist het grootste assortiment nu.

    2) die opvolger M29 zal gewoon deze zijn die M27 was. Beschouw de nieuwe nummering als een update van het aanbod.

  • #164 door RoodeLeeuwVenlo Gepost op 18 Dec 2015
  • De naam Mangrove Jack deed mij al vermoeden dat het uit AustraliŽ/Nieuw Zeeland kwam. Dat blijkt. En ik begrijp ook dat ze zelf niets produceren maar reeds bestaande producten  onder hun eigen naam verkopen. Vraag is dus waar laten ze deze gisten verpakken en wat zijn de originelen?

    Louis
  • #165 door hansHalberstadt Gepost op 18 Dec 2015
  • De naam Mangrove Jack deed mij al vermoeden dat het uit AustraliŽ/Nieuw Zeeland kwam. Dat blijkt. En ik begrijp ook dat ze zelf niets produceren maar reeds bestaande producten  onder hun eigen naam verkopen. Vraag is dus waar laten ze deze gisten verpakken en wat zijn de originelen?

    Louis
    Misschien moeten we maar eens DNA profielen gaan bepalen van alle bekende gisten. vraag is wat er dan nog aan soorten overblijft.
  • #166 door Ronnie Gepost op 18 Dec 2015
  • En ik begrijp ook dat ze zelf niets produceren maar reeds bestaande producten  onder hun eigen naam verkopen. Vraag is dus waar laten ze deze gisten verpakken en wat zijn de originelen?

    Tja, waarschijnlijk Europese fabrikant, zou wel es die UkraÔnse kunnen zijn, dat is wat ik pronostikeer.
    Vermoedelijk doet zowel Godzawa als Mangrove aan herverpakken in bags onder N2.
    Ooit bij een wijnbouwer gezien hoe z'n gist in grote potten binnenkwam, zoals verfpotten van 10 kg, als je het deksel oplichtte zat er bovenaan een alufolie waarmee het dichtgelast was, die je met een mes moest uitsnijden. Dat was toen een specifieke wijngist van Lallemand-Canada.
  • #167 door ChrisH1986 Gepost op 14 Nov 2017
  • Even een vraagje betreft korrelgist.
    Ik heb nog een zakje Safale S-04 liggen van een half jaar oud.
    Kan ik deze nog gebruiken? En hoe lang is korrelgist houdbaar?
  • #168 door mbroek Gepost op 14 Nov 2017
  • Ik gebruik soms korrelgist die al een jaar over datum is. Zolang het altijd maar in de koelkast gelegen heeft gaat dat prima.
  • #169 door beermenke Gepost op 14 Nov 2017
  • Ik zweer bij starter maken. Zeker bij iets oudere gist. En ja ik weet dat het niet hoeft maar ik heb er gewoon een beter gevoel bij als ik zie dat de starter mooi gist.
Pagina's:
Actions