Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?  (gelezen 317 keer)

Monkey, volleybaltrainer, Xendelaar en 5 gasten bekijken dit topic.

Online Xendelaar

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
  • Land: nl
Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Gepost op: Vandaag om 10:23 »
Beste brouwers,

Ik ben pas een paar maanden met het brouwvirus ge´nfecteerd en ik heb op dit moment nog maar een hele kleine 4 liter opstelling. Dat bier is natuurlijk in no-time op dus daarom ben ik nu bezig met het uitbreiden naar een 20 liter opstelling.

Als ik nu elke 2 weken een nieuwe batch maak, dan produceer ik op jaarbasis een flinke hoeveelheid bier. Op het forum zie ik daarnaast allemaal super gave installaties voorbijkomen met veel hogere capaciteiten, zoals 50 tot 80 liter, en ik vraag me af:

Wat doen jullie met al dat bier?

Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik uiteindelijk met mijn ~10 liter per week aan moet. Op dit moment is iedereen in mijn omgeving razend benieuwd naar het resultaat en zullen de flesjes zo op zijn, maar dat kan ook geen jaren zo blijven... toch? 
Vandaar mijn vraag.  :)

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online Eelke

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 162
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #1 Gepost op: Vandaag om 10:26 »
Ik geloof dat de mensen in mijn omgeving het wel prima vinden dat ik ze jarenlang van bier voorzie hoor  :biersmile:

Offline brouwmus

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 713
  • Land: nl
  • 't hoeft niet op al is het lekker
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #2 Gepost op: Vandaag om 10:33 »
Soms is bier ook pas na een behoorlijke rijpingstijd echt lekker, vooral als het wat zwaarder is. Een voorraad opbouwen is dan geen overbodige luxe. Ook zul je zien dat je brouwactiviteiten na verloop van tijd wel afnemen als je per keer meer brouwt (tenzij je plotseling heel veel meer - bierdrinkende - vrienden over de vloer krijgt :)).

Offline hopjesvla

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 67
  • Land: nl
  • Picobrouwerij Brouwwerk
    • Brouwwerk
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #3 Gepost op: Vandaag om 10:41 »
Ik ken het 'probleem'  daarom brouw ik pas als mijn vorige voorraad (bijna) op is. Van de ene kant zou ik wel vaker willen brouwen, van de andere kant is het zo ook wel prima. Het enige dilemma is: minder brouwen zodat de doorloop wat sneller is, of meer brouwen zodat je er langer van kan genieten  ;D

Offline Martijn0172

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 325
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #4 Gepost op: Vandaag om 10:47 »
Ikzelf brouw pas een klein jaartje, tot nu toe 11 batches. Sommige waren ronduit smerig en zommige waren overheerlijk. In het begin word het dus wel eens wat weggegooid. Verder vind ik het leuk om voor gelegenheden te brouwen zoals een verjaardag van een vriend bijvoorbeeld. Denk dus dat ik de helft weggeef

Offline breda82

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 106
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #5 Gepost op: Vandaag om 10:54 »
Wij brouwen met zn 3en en verdelen dan elke keer zo een 22 liter. Ik geef zelf ook heel veel weg want als ik dat allemaal zelf moet opdrinken gaat het niet goedkomen.

Offline makromaniak

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 29
  • Land: nl
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #6 Gepost op: Vandaag om 10:55 »
Beste brouwers,

Ik ben pas een paar maanden met het brouwvirus ge´nfecteerd en ik heb op dit moment nog maar een hele kleine 4 liter opstelling. Dat bier is natuurlijk in no-time op dus daarom ben ik nu bezig met het uitbreiden naar een 20 liter opstelling.

Als ik nu elke 2 weken een nieuwe batch maak, dan produceer ik op jaarbasis een flinke hoeveelheid bier. Op het forum zie ik daarnaast allemaal super gave installaties voorbijkomen met veel hogere capaciteiten, zoals 50 tot 80 liter, en ik vraag me af:

Wat doen jullie met al dat bier?


Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik uiteindelijk met mijn ~10 liter per week aan moet. Op dit moment is iedereen in mijn omgeving razend benieuwd naar het resultaat en zullen de flesjes zo op zijn, maar dat kan ook geen jaren zo blijven... toch? 
Vandaar mijn vraag.  :)

Wat Eelke zegt :P Ik brouw zelf batches tussen de 15 en 20 liter. Brouwde vroeger wel eens groter maar daar ik nu bijna standaard gecontroleerd vergist gebeurt dit nog zelden. Te kleine klimaatkast. Eenmaal op dronk gaat het snel op. Veel te snel zelfs momenteel. Helft gaat naar mezelf ongeveer en de andere helft naar vrienden, familie, biergeeks en (hobby)brouwers. Natuuurlijk omdat ik het fantastisch vind ze mijn eigen bieren te laten proeven maar ook met het oog op feedback. Ik heb altijd te weinig op voorraad maar zorg er gelukkig wel voor dat ik wat van mijn "goed rijpbare" biertjes apart zet om te kijken wat vadertje tijd er mee doet. Langer bewaren dan drie jaar is me nog niet gelukt helaas ;) Bij jou is het gelukkig nog een brouwvirus...ik noem mezelf al verslaafd en het cold turkey effect komt daar tegenwoordig snel bij om de hoek kijken. ;)
Als je niet weet wat je met je bier aanmoet dan zou je het hier op dit forum altijd nog te ruil kunnen aanbieden oid.

Proooost Roman

Offline Underdike

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 639
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #7 Gepost op: Vandaag om 13:58 »
Wij brouwen 1x per maand zoĺn 6 Ó 7 kratten bier voor 6 man, dus laten we zeggen een krat de man per maand.
Naast dat dit door de brouwers gedronken wordt gaat er ook veel op aan weggeven aan vrienden, buren, bekenden, en makkelijk meegeven aan wie er maar interesse too t. Op 1 of andere manier gast het altijd op  :weetniet:

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.144
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #8 Gepost op: Vandaag om 14:18 »
Op dit moment is iedereen in mijn omgeving razend benieuwd naar het resultaat en zullen de flesjes zo op zijn, maar dat kan ook geen jaren zo blijven... toch? 

Tuurlijk wel...dat worden allemaal vaste afnemers....zolang jij maar lekker bier maakt....ik zou je alvast maar bij de kvk registreren.... ;)

Offline hobbybob

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 988
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #9 Gepost op: Vandaag om 15:40 »
Ik drink het op en geef regelmatig een feestje :proost: :nut:

Offline bjorri

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 299
  • Land: nl
  • eeuwige beginner
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #10 Gepost op: Vandaag om 15:50 »
Ik brouw alleen in de winter en meestal is het ruim op voor het eind van de zomer. Het meeste drink ik zelf denk ik. maar bij een weekendje weg neem ik wel vaak een of twee kratjes mee. Dan gaat het best hard. Vooral omdat veel van die weekenden vallen buiten mijn brouw seizoen. Opeens is alles op. Helaas heb ik ook twee winters gehad dat de gezondheid de lust van het brouwen wat in de weg zat. Nu aan de start van de zevende winter zit ik aan batch zeventig. Meestal twintig liter gepland en dan met ongeveer 18 liter op de fles eindigen.

Offline ciesvandekwis

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.261
  • Land: be
  • napalm is er nog palm
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #11 Gepost op: Vandaag om 16:06 »
20-30 liter max per keer. In de winter wat vaker, maar doorgaans 10 batches op een jaar. Steevast ook verouderingsbieren: lambic en rodenbach om in het collectief project te steken. Dus dat die soorten 2-3 jaar opzij staan is eerder een plus. Maar gaandeweg heb je enerzijds:
- succesrecepten: doorgaans grootste gemene deler bieren,die familie en buren massaal lusten en dus vlot weggeraken
- lekker en speciaal bier dat je zelf lekker vindt: IPA's, Stouts bvb, die drink je zelf op
- minder geslaagd bier: om te ruilen met lekker bier op hobbybrouw-meetings, hŔhŔ  >:D

Offline Dund

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 487
  • Land: nl
  • udenhoutse bierbrouwerij du fisturz
Re: Wat doen jullie met jullie geproduceerde bier?
« Reactie #12 Gepost op: Vandaag om 18:37 »
Ik brouw ook met een paar vrienden we proberen ongeveer 65 liter per week te brouwen. Soms een week niet en dan weer een keer twee keer in de week. Ook hier veel verouderingsbieren. Maar voornamelijk ipa met flink aroma.

Tags: