Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Commercieel brouwen, een droom?  (gelezen 2884 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.480
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Commercieel brouwen, een droom?
« Reactie #50 Gepost op: Gisteren om 01:36 »
De gemiddelde consument kan niet proeven.

De comsument heeft altijd gelijk, hoe oneens we, als snobs, het ook oneens zijn met die consument.
hoofd:- na: -   plan:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline EvdBroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.612
  • Land: nl
  • Selissen Bier
Re: Commercieel brouwen, een droom?
« Reactie #51 Gepost op: Gisteren om 07:29 »
Ja. Smaakafwijkingen...
Ja precies en ook minder geoefende proevers appreciŽren smaakafwijkingen niet.

Offline Underdike

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 421
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Commercieel brouwen, een droom?
« Reactie #52 Gepost op: Gisteren om 08:56 »
De gemiddelde consument kan niet proeven.
De comsument heeft altijd gelijk, hoe oneens we, als snobs, het ook oneens zijn met die consument.
Daar ben ik het niet mee eens... Bijna iedereen is gewoon geconditioneerd door een leven lang cheap-ass fabriekspils.
We moeten gewoon uitkijken dat we pilsdrinkers niet proberen 'om' te krijgen met iets heel moeilijk/overhoppigs/zuur/etcetera. Als we ze een 'standaard Blond biertje' voorzetten (de onze: pils+pale mout, Perle+Saaz hops, Nottingham gist), zeggen ze nagenoeg zonder uitzondering "dit is lekker, best zwaar zeker?"... en moeten we uitleggen dat het amper meer alcohol is, maar gewoon meer smaak.
Onbekend maakt onbemind.
De receptenschrijver van een 6 man sterke vriendengroep die plm. 60 liter (6+ kratten) bier per brouwsel maken.
Voorkeur voor minder bittere bieren.
Website : www.keut.beer

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 27.019
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Commercieel brouwen, een droom?
« Reactie #53 Gepost op: Gisteren om 09:24 »
Inderdaad. Consument heeft maar 2 oordelen. Lekker of niet lekker.

Vindt de consument de smaakafwijking lekker dan is het ook goed.

Er is natuurlijk ook een tussenweg. Het predicaat: niets bijzonder, niet erg lekker, dan wel gaat wel... Bij de laatste twee gaat het meestal om kleine smaakafwijkingen die niet benoemd kunnen worden.
Bierbrouwen is niet altijd een exacte wetenschap, alhoewel het er soms wel op lijkt.
Biertypen komen en gaan, bier zal altijd bestaan!

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.573
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Commercieel brouwen, een droom?
« Reactie #54 Gepost op: Gisteren om 10:48 »
De comsument heeft altijd gelijk, hoe oneens we, als snobs, het ook oneens zijn met die consument.

Hoe meer beoordelingen en hoe hoger de waardering op reetmeuntappedadvocate hoe meer "middle of the road" een bier is ;) Interessante bieren hebben een zeer hoge spreiding in waardering.

Ingo
Er mag wel wat meer Wabi-Sabi in het bier. De schoonheid van het imperfecte, incomplete en vergankelijke.

Offline Marksbrew

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 85
  • Land: nl
  • Nano-brouwer
Re: Commercieel brouwen, een droom?
« Reactie #55 Gepost op: Gisteren om 11:34 »
Daar ben ik het niet mee eens... Bijna iedereen is gewoon geconditioneerd door een leven lang cheap-ass fabriekspils.
We moeten gewoon uitkijken dat we pilsdrinkers niet proberen 'om' te krijgen met iets heel moeilijk/overhoppigs/zuur/etcetera. Als we ze een 'standaard Blond biertje' voorzetten (de onze: pils+pale mout, Perle+Saaz hops, Nottingham gist), zeggen ze nagenoeg zonder uitzondering "dit is lekker, best zwaar zeker?"... en moeten we uitleggen dat het amper meer alcohol is, maar gewoon meer smaak.
Onbekend maakt onbemind.

Ik zie toch ook wel veel overeenkomsten met eten. Het is ook maar hoe breed je smaakpalet is.
Ken ook mensen die niet anders willen dan een karbonade met gekookte aardappels. Die sla ik zelf meestal over als proefkonijn voor mijn eigen bier met wat spannender smaken.

Offline BLUB

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 207
  • Land: nl
  • zonder BLUB geen bier!
Re: Commercieel brouwen, een droom?
« Reactie #56 Gepost op: Gisteren om 11:35 »
Inderdaad. Consument heeft maar 2 oordelen. Lekker of niet lekker.

Vindt de consument de smaakafwijking lekker dan is het ook goed.

 :duimop: :lekkerbier:
t

Tags: