OBBK 2012 B2 - American Amber Red - Gerard Ypenga

Gestart door ypenga, 12-11-2012 11:59 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ypenga

Stort voor 20 liter:
  • 3,0 kg - Pale Ale - 7EBC
  • 1,4 kg - Amber  - 50 EBC
  • 0,6 kg - Munich - 17 EBC
  • 0,5 kg - Pale Crystal - 70 EBC (TF)
Hops:
  • 10 g - 75 min - Nelson Sauvin (12%)
  • 10 g - 55 min - Nelson Sauvin (12%)
  • 10 g - 05 min - Nelson Sauvin (12%)
  • 15 g - 05 min - Amarillo (8,5%)
Maisch:
  • 66 ºC - 60 min, uitmaischen op 78 ºC
Vergisting Wyeast 1056 (American Ale):
  • hoofdgisting, , 20 ºC, 1 week
  • nagisting, 12 ºC, 2 weken ((+ dry-hopping)
Dry-Hops:
  • 07 g - Nelson Sauvin
  • 28 g - Columbus
  • 30 g - Citra
  • 40 g - Amarillo

RobinB


Drents Hopbier

Citaat van: RobinB op 12-11-2012  14:02 uWat was het geplande startSG?

En gevonden eind SG ?

Hopbier

Etn82

Citaat van: ypenga op 12-11-2012  11:59 uDry-Hops:
  • 07 gr - Nelson Sauvin
  • 28 gr - Columbus
  • 30 gr - Citra
  • 40 gr - Amarillo

Proef je nog wel iets van die 7 gram Nelson Sauvin, als je zoveel Columbus en Citra toevoegd aan de dry, sorry, koudhop?

RobinB

Vast niet, het is immers beoordeeld als een goede American Amber Red... Geen New Zealand Amber Red! ;)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.