OBBK 2012 A3 American Pale Ale Chris Aarsen

Gestart door DD, 29-09-2012 17:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DD

Bij deze het recept van mijn  FRUITIG LIESJE.  De American Pale  Ale  waarmee  ik een 3e plaats in de Klasse A heb gehaald
tijdens het OBBK 2012. Het recept geldt voor het maken van 40 l bier.

Moutstort:

Maris Otter Mout          7500 gram        4 EBC
Tarwemout                   1150 gram       3  EBC
Caramünichmout            900 gram    110 EBC
Special B mout                250 gram    350 EBC

Hopstort:

Cascade            20 gram    6,6% Alfa.      90 min     Maischhopping
Cascade            20 gram    6,6% Alfa       90 min     FWH
Cascade            20 gram    6,6% Alfa.      90 min     Bitterhop
Cascade            20 gram    6,6% Alfa.      60 min     Bitterhop
Amarillo             20 gram    6,7% Alfa       40 min     Bitterhop
Amarillo             20 gram    6,7% Alfa.      20 min     Aromahop
Amarillo             20 gram    6,7% Alfa.      10 min     Aromahop
Amarillo             20 gram    6,7% Alfa         0 min     Koud hop


Maischen

1 traps fusie:  90 minuten bij 67 graden celsius


Filteren.

Bier 2x zo snel gefilterd dan normaal.

Koken:

90 minuten


Vergisting:

Gerbruik gemaakt van 2 liter giststarter Wyeast American Ale  1056

Begin SG 1047
Eind SG  1007

Lekker biertje met een prettige hopsmaak, maar door de snelle filtering wel iets minder rendement dan normaal.



Jacques

Chris,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.

Jullie zijn goed bezig. Bij twee grote wedstrijden in één jaar in de prijzen vallen is een hele prestatie!

dennisbier

Citeer1 traps fusie:  90 minuten bij 67 graden celsius

En relaxed brouwen ook.  :biersmile:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.