ONK 12 D2 Bockbier – René olde Hanhof / Erik van der Knaap

Gestart door Jacques, 02-07-2012 23:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Van René  olde Hanhof ontving ik vandaag het volgende recept.



                                     het recept

                                   44 liter bokbier

                mouthoeveelheid:           water:

                pilsmout        8.100[g]  beslagwate 46,3 [l] 15,9[cm]
                carapils            0[g]  spoelwater 28,6 [l]  1,6[cm]
                wiener mout         0[g]  koker       0,0 [l]    0[st]
                pale mout           0[g]
                kristalmout         0[g]  bitterhop:Magn & EK   58[g]
                munich mout     2.400[g]            bellen    voor koken
                carahell            0[g]
                ambermout           0[g]  aromahop: Hersb + EK  79[g]
                karamelmout     1.700[g]            bellen    0 min v.e.k.
                caramunich          0[g]
                special-B mou       0[g]  dryhop:     -          0[g]
                chocolademout     100[g]              -       in ballonfles
                tarwemout           0[g]
                zwartmout         100[g]  kruiden:                [g]
                tarwe               0[g]                          [g]
                div. vlokken        0[g]
                honing              0[g]
                bruine suiker       0[g]  gist:     Wyeast Irish ale
                totaal         12.400[g]


                brouwschema:
                             temp    tijd
                               50°   10'         beslag aanzuren tot pH 5,6 met 80 %-ige melkzuur
                               60°   40'
                               70°   30'
                               78°   5'          wort aanzuren tot pH 5,1 met 80 %-ige melkzur
                               100°  90'


                volumes:     vóór koken 6,8cm onder de ran 60,8[liter]
                             na koken   11,cm onder de ran 52,9[liter]


                beluchten:         74[min]    15 minuten per 10 liter wort; in 4 etappes beluchten
                                   - [min]     indien herbeluchten: na 8 uur


                dichtheid:       1064[gr/l]


                vergisting:  hoofdgisting   10 dagen 20 °C
                             lagering       2 weken 18 °C
                             hergisting op  geen
                             rijping        nvt
                             koude lagering nvt




12345

Ik wil dit recept gaan maken. Wordt met caramout bedoeld: Karamelmout 150 EBC?
Het bier zou dan zo'n 50 EBC worden.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.