ONK 2012 B2 Porter

Gestart door EBC, 16-06-2012 10:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

EBC

±50 liter:

10000 g pale mout 9 EBC
1000 g cara amber mout 60 EBC
1000 g cara crystal mout 120 EBC
500 g chocolade mout ontbitterd 800 EBC
100 g zwarte mout 1400 EBC

50 g Fuggle 6% 60 minuten 13 IBU
45 g Progress 7% 60 minuten 14 IBU
80 g Progress 7% 5 minuten 5 IBU

56 liter maischwater
23 liter spoelwater

64 ºC 60 minuten
74 ºC 20 minuten
78 ºC eind maischen
87% rendement

60 minuten koken

Wyeast 1084 Irish Ale, 2 dagen op 19 ºC, daarna naar 21 ºC 
Begin SG 1058
Eind SG 1016

Jacques

Hoi EBC,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.

Hoelang heb je gekookt? 60 minuten?
En hoe groot was je starter?

Zou je zo vriendelijk willen zijn om ook de opmerkingen van de keurmeesters te posten.

EBC

Kooktijd toegevoegd.

Keurmeester opmerkingen weet ik niet, de formulieren zijn reeds weggegooid. Veel zinnigs stond er echt niet op.

RobinB

16% caramout is best veel, was het een zoetige porter?
Klinkt wel lekker.

EBC

Citaat van: RobinB op 16-06-2012  17:08 u16% caramout is best veel, was het een zoetige porter?
Klinkt wel lekker.

Nee hoor, niet zoet. Zeker niet kraak droog, lekker rond, zeg maar. Zo hoort dat in een Porter vind ik. En ik hou ook niet van restjes mout, dus dan maar de hele zak erin  :D.

Ik probeer er met maischen alles uit te krijgen, juist om zoetigheid te voorkomen. Dat was aardig gelukt met 87%. Wyeast 1084 is geen sterke vergister. Altijd wel wat moeilijk. Volgende keer neem ik eens een andere gist.

Oja starters zijn bij mij de eerste ronde 4 liter. Dan bezinken, afhevelen. Tijdens brouwdag gaat er nog eens 2 liter op. Dat geheel gaat bij het wort. Ik moet erbij zeggen dat die laatste twee liter altijd van een gelijkaardig brouwsel zijn, om smaakinvloed te voorkomen. Ik bewaar van elk brouwsel 5 liter in sapflessen...

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.