ONK 12 A2 Pale Ale GB

Gestart door DD, 10-06-2012 09:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DD

Bij deze het recept van de Pale Ale van de brouwers Chris Aarsen en Marcel Oorthuis van Privatbrauerei DIRK DENNEMANN, die de 2e plaats behaalden in de Klasse A.

Jury commentaar: Mooie Pale Ale. Fijne balans tussen hop en mout. Proficiat!

Recept voor 40 liter.

MOUTSOORTEN:

Plismout        2100 gram
Melanoidinmout:  980 gram
Ambermout:      1200 gram
Münchenermout:   5000 gram
Tarwemout:     1100 gram
Gerstevlokken:   300 gram

HOPSOORTEN:

Cascade 6,6% Alfa     80 gram  (Maischhopping, FWH en bitterhop)
Amarillo 9,2 % Alfa     70 gram  (Aromahop en koud hop)

MAISCHEN:

90 minuten bij 67 graden C.

KOKEN: 

90 minuten

GIST:

Giststarter van 2 liter met Wyeast 1056 American Ale

Begin:  SG 1049
Eind:    SG 1012

We vonden het zelf ook een lekker doordrinkbaar smaakvol biertje! :lekkerbier:





davadox

Klopt die 5000 gram Munchenermout?

DD


DD

Vegeten te vermelden dat het recept geldt voor 40 liter bier..... Vandaar.

Jacques

Hartelijke dank Chris en Marcel voor het plaatsen van het recept.

Arjan

Wow. Veel Duitse mouten voor en Engelse ale ;)

De-Geert

Hoi DD, misschien heb je er geen zin in maar kan je misschien iets zeggen over hoe je tot dit recept bent gekomen en de keuze om in te zenden als Engelse Pale ale?
Het duidelijk zijn dat dit een ander recept is dan "de forumstandaard" en wellicht kunnen we daar inderdaad wat van leren.



KC

Ook mijn dank voor het plaatsen van jullie mooie recept,

Mvg Kees

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.