OBBK 2011 B3 Porter Brown

Gestart door JeroenF, 16-10-2011 20:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JeroenF

OBBK 2011 B3
Naam brouwer:  Jeroen Free
Lid van Bergsch Bierbrouwers Gilde, Bergen op Zoom

Algemene gegevens
Naam brouwer:  Jeroen Free
Brouwdatum:  30 December 2010
Botteldatum:  29 januari 2011

Biertype: Brown Porter
Aantal liter bier: 10
Begin SG: 1054
Eind SG: 1011
Berekende kleur:  113 EBC
Berekende bitterheid:  33 EBU
Aantal liters wort:  11.5 (gerekend na koken)

Mout
1900 gram  Pilsmout  3 EBC
500 gram  Munchener 15  EBC
150 gram  Cara Aroma Speciale B  300 EBC
100 gram  Cara Crystal  120 EBC
100 gram  Chocolademout  800 EBC

Totaal: 2750 gram storting

Water
Brouwwater:  11 liter
Spoelwater:  9 liter
Totaal:  20 liter
Beslagverhouding:  1 : 4

Watersamenstelling (Bergen op Zoom)
Chloride: 23 mg/L
Sulfaat: 21 mg/L
Calcium: 62 mg/L
Toevoegingen:  Geen

Maischschema:
Temperatuur in °C:  53 / 60 / 63 / 70 / 73 / 78
Tijd in minuten :      10 / 20 / 15 / 20 / 15 / 5

Hop
Hallertau Spalt Select, Bloemen  4,6%, 34 gram, FWH
Hallertau Mittelfruh, Bloemen  4%, 12 gram, laatste 10 minuten

Kooktijd
Totale kooktijd wort: 90 min

Kookpan
Kookpaninhoud: 30 Liter (weckpan)

Gist
Lesaffre:  Safale S-04
Giststarter:  Geen (los op wort gestrooid)
Niet belucht

Vergistingstemperatuur en duur
Hoofdgisting:  5 dagen bij 20 gr C
Nagisting:  25 dagen bij 22 °C

Bijzonderheden over dit bier:
Opmerking:  3e klassering B- klasse – 84 punten.
Keurmeester:  Derek Walsh
Opmerking keurmeester: 
Goede Porter!!
Verder geen echte op- of aanmerkingen

Met dit recept is eerder het clubkampioenschap gewonnen (89 pt).


Jacques

Jeroen,

Wederom bedankt voor het posten van dit recept.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.