Info over pH waardes water/wort/bier

Gestart door orangeloo, 10-08-2011 21:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

orangeloo

Op dit forum lees ik geregeld iets over het behandelen van water voor het brouwen.
Nu heb ik gezocht over het behandelen van water. maar vind weinig op het forum hierover.
Dus wanneer behandelen, met wat, hoeveel etc.
Heeft iemand een tip / link waar ik wat meer theorie te weten kom over dit onderwerp.

Raymond293

Zover ik het heb begrepen is dat je je spoelwater mag/kan/moet aanzuren tot een pH van 5.3.
Volgens mij is eea ook afhankelijk van het type bier dat je aan het brouwen bent. Donkere bieren verlagen van nature het pH al verder dan lichte bieren.

Ik heb uit de viswinkel een pH meetset  gekocht om het pH te meten en zodoende te corrigeren met lactol.


orangeloo

Even voor alle duidelijkheid, ik ben dus op zoek naar informatie die ik als naslagwerk kan lezen over dit onderwerp.

Jacques

Heel wat jaren geleden heb ik daar twee artikelen over geschreven.

http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/water1.html
http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/water2.html

En nog een andere artikel
http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/gent3.html

Verder raad ik aan de tag aanzuren te bekijken.

orangeloo

Jacques bedankt. heb ik weer wat te lezen...
Daar was ik naar op zoek. En ik maar zoeken bij tag pH waardes... :nut:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.