Weizendoppelbock en Weizenbock

Gestart door Jacques, 03-10-2004 19:39 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Jacques

Kenmerken biertype Weizendoppelbock en Weizenbock


Zwaarte
SG 1062- 1080     Plato 15,5 – 19,25

Bitterheid
10 - 15 EBU

Kleur
40 - 80 EBC

Smaakomschrijving
Geur: iets weeïg-zoete tarwegeur, karamel, banaan, kruidnagel, fruitig
Smaak: moutig, zoetig, karamel, bitterig, kruidnagel
Mondgevoel: samentrekkend, plakkerig, soms alcoholwarmend
Nasmaak: zoetig, weeïg, gistsmaak

Voor meer bijzonderheden over dit biertype zie de wiki-site behorende bij dit forum.

DD

Tijdens het BONK 2009 was er een 2e plaats in de categorie D met een puntenaantal van 85 en een vermelding op het keuringsrapport van "Mooi bier!", voor de brouwers van de DIRK DENNEMANN BREWERY Co.:  Chris Aarsen & Marcel Oorthuis.

Zie hier hun recept.
De hoeveelheden gelden voor 20 liter bier.

Weizendoppelbock.

Pilsmout 2572 gram
Tarwemout 2572 gram
Ambermout 386 gram
Special B mout 100 gram
Zwartemout 50 gram
Kandijsuiker bruin 257 gram
Basterdsuiker bruin 94 gram

Brouwwater 18 liter
Spoelwater 16 liter

Maischschema 53 gr. 20 min
64 gr. 20 min
74 gr 60 min
78 gr. 5 min

Kooktijd 90 minuten
Tijdens begin koken toegevoegd: 21 gram hopbloemen Hallertauer Perle
780 gram rode bessen
4 kruidnagels

15 minuten voor einde koken toegevoegd:
25 gram Hopbloemen Tettnanger

Gebruikte gist: Korrelgist Safale S-04

Begin SG. 1074
Eind SG. 1019
Alcohol: 7,9 vol.%




Voor de discussie over dit recept zie hier.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.