De smaak van Danstar Nottingham

Gestart door Jacques, 12-02-2010 15:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Welke smaken neem jij waar bij Danstar Nottingham?

Neutraal/zuiver
9 (75%)
Fruitig (niet specifiek)
3 (25%)
Citrusachtig (algemeen)
0 (0%)
Citroenachtig
0 (0%)
Grapefruitachtig
0 (0%)
Limoenachtig
0 (0%)
Sinaasappelachtig
0 (0%)
Banaanachtig
0 (0%)
Appelachtig
1 (8.3%)
Peerachtig
0 (0%)
Meloenachtig
1 (8.3%)
Perzikachtig
0 (0%)
Kersachtig
1 (8.3%)
Zwarte besachtig
2 (16.7%)
Framboosachtig
0 (0%)
Aardbei-achtig
0 (0%)
Jam-achtig
0 (0%)
Snoepachtig (zuurtjes/schuimpjes/"pear-drops")
0 (0%)
Oplosmidelachtig/solvent
1 (8.3%)
Plastic-achtig
0 (0%)
Acetonachtig
0 (0%)
Parfurmachtig
0 (0%)
Roosachtig
0 (0%)
Hogere alcoholen
2 (16.7%)
Wijnachtig
0 (0%)
Peperig
0 (0%)
Kruidnagelachtig
0 (0%)
Vanille-achtig
1 (8.3%)
Boterachtig (diacetyl)
0 (0%)
Grasachtig/groene appel (acetaldehyde)
0 (0%)
Fenolisch (medicinaal, teerachtig, carbolachtig)
0 (0%)
Broodachtig
3 (25%)
Vleesachtig
0 (0%)
Zwavelachtig
0 (0%)
Muffig (niet fris)
1 (8.3%)
Schimmelachtig (kelderachtig)
0 (0%)
"Korrelgistsmaak"
3 (25%)
Poederachtig (mondgevoel)
2 (16.7%)
Nootachtig
1 (8.3%)

Totaal aantal stemmen: 12

Jacques

In het kader van het onderzoek naar de smaken die gedroogde gisten geven word je verzocht deze peiling in te vullen als je ervaringen hebt met

Danstar Nottingham


Jacques

Gelet op de resultaten van de peiling tot nu toe kom ik tot de conclusie dat deze gist het volgende smaakprofiel heeft:
geeft neutraal smakende bieren, verder fruitig en licht zwarte besachtig en hogere alcoholen

De smaken die slechts 1x gescoord hebben heb ik buiten beschouwing gelaten.

Zijn jullie het hierover eens?

Hopmans

Kan je neutraal/zuiver ook vervangen door neutraal/dood?
Deze gist heeft helemaal niets.
Deze gist stamt van voor de Big Bang.
Leegte, het absolute niets...




RobinB

Hahaha, dat is ook wel overdreven!
Waren de "de beste bieren van NL" van de Molen niet ook met Nottingham vergist, of misschien in het begin?
Schreef SiriS nog zo trots over, een jaar of 3 geleden.

Heb em zelf nog nooit gebruikt.

Adrie

Nottingham "werkt" alleen in zwaardere bieren. Lichtere bieren worden inderdaad wat leeg.

mterpstra

Ik heb met deze een britse gerstewijn mee gebrouwen. die is echt heel goed geworden. ik proef licht fruit, maar verder inderdaad neutraal. Zeker niet dood.

Sander00

Ik heb deze gist ook recent gebruikt voor een Special Belge.
Vergisting ging goed wat betreft temperatuur, + gistvoeding, geen diacetyl.

Wat mij wel opvalt is een behoorlijke " gistsmaak".

MO

Ook in 2019 ben ik het heel erg eens met Adries mening uit 2010: prima voor zware (donkere) bieren maar een alt of een Belgische pale ale of andere lichte bieren worden niet echt smaakvol als je de Nottingham gebruikt.

hans_nwk

Ik vind de Nottingham ook prima voor APA's rond de 5%. Lekker neutraal en vlokt veel beter uit dan US-05.

Groet,
Hans

besteboeffer

Reeds twee maal een donker zwaar bier gebrouwen met Nottingham. (+/- 10% alc vol  -  einddensiteit 1015) Ik vind hem daar prima voor geschikt.
Geeft een zouthoutachtige smaak)
Herwig
 :brouwen:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.