Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: ONK 04 C1 - Meibock - Jean de Gooijer  (gelezen 6100 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.634
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
ONK 04 C1 - Meibock - Jean de Gooijer
« Gepost op: 20-06-2004 22:30 u »
Per e-mail heb ik van Jean de Gooijer het volgende recept mogen ontvangen waarmee hij een eerste prijs heeft gewonnen in de klasse C ONK 2004 (61 inzendingen in de klasse).



Hoeveelheid wort: 25.00 L
Totaal mout/graan:  8.10 kg
Begin SG 1076
Eind SG 1016
Berekende kleur EBC: 15.1
Berekende bitterheid EBU: 17.6
Rendement (Amerikaans systeem): 77 %
Kooktijd: 90 minuten


Moutstorting
   %     Hoeveelh.   Naam                         EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 84.6     6.85 kg.  Pilsener 3 - Dingemans        3
  8.6     0.70 kg.  Aromamout (Amber 50) - Dingem 50
  4.9     0.40 kg.  karamel Pilsmout (Cara 20)    20
  1.9     0.15 kg.  Tarwemout - Dingemans         4


Hop
   Hoeveelh.    Naam          Alfa  Kooktijd
-----------------------------------------------------------------------------
 80.00 g.     Saazer          2.70  90 min.
 15.00 g.     Saazer          2.70  10 min.


Gist
-----
Braumeister  trappist


Maischschema/bijzonderheden
-----------------------------------------------------------------------------
Het maischen gebeurt door 21 liter water van 75 graden in een dubbelwandige rvs spoelton te doen. Geschrote mout erbij, deksel erop en minstens 2,5 uur laten staan. Als de temperatuur is gezakt tot 64 graden kan het spoelen beginnen, met water van 78 graden.
90 minuten koken met 80 gram van de hop, laatste tien minuten de overige 15 gram toevoegen.
Het bier bleef de eerste maand na het bottelen erg troebel, maar werd daarna snel helder.
Erg lekker bier.

----------

Jean heeft te kennen gegeven dat hij voor eventuele vragen bereikbaar is via zijn e-mailadres jeandaya@wxs.nl

Tags: