Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: ONK 04 C3 - Tripel  (gelezen 7461 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.643
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
ONK 04 C3 - Tripel
« Gepost op: 06-06-2004 22:06 u »
Via de post kreeg ik het volgende recept van Rob van den Berge.



Tripel (Rob van den Berge)


Aantal liter  :                   10.00    Wort Size (L):     10.00
Totale hoeveelheid (kg):     3.12
Begin SG:                         1.080    Plato:             19.33
Berekende EBC kleur:          11.8
Berekende bitterheid IBU:     21.3
Rendement (Amerikaanse methode): 81 %
Kooktijd:                           75    Minutes


Mout/suiker

   %     gewicht    Naam                              land          EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 68.0     2.12 kg.  Pilsener 3 - Dingemans        BelgiŽ              3
 16.0     0.50 kg.  Munichmout 15 - Dingemans BelgiŽ            20
  8.0     0.25 kg.  Tarwemout (licht) - Weyermann Duitsland    4
  4.0     0.12 kg.  Havervlokken                                          4
  4.0     0.12 kg.  Kristalsuiker                                            0



Hop

 Gewicht      Naam                           Vorm    Alfa  IBU    Kooktijd
-----------------------------------------------------------------------------
 14.67 g.     Perle                             bloem    7.60  21.3  75 min.
  7.33 g.     Hallertau Hersbrucker        bloem    4.75   0.0  10 min.


Extras

  Gewicht     Naam                             Kooktijd
--------------------------------------------------------------------------
  4.00 gm     Korianderzaad                 10 Min.
 10.00 gm     Zoete sinaasappelschillen   10 Min.


Gist
-----

DCL Yeast T-58 SafBrew Specialty Ale


Maischschema
-------------


Totaal mout/suiker kg:     3.00
Beslagwater L:    12.02



Temperatuur         41 C   47 C   52 C   61 C   72 C
Tijd (in minuten)    10     10     10      60     20



Opmerkingen
-----

Er is gebruik gemaakt van verse sinaasappelschillen (niet het wit) van 1 sinaasappel per 10 liter wort.


Prijs
------

3e prijs ONK 2004 klasse C waarbij het bier 84 punten heeft gehaald. In klasse C waren 61 bieren ingezonden.

Tags: