ONK 09 C1 - Strong India Pale Ale - Rogier Uijtdehaag

Gestart door roco, 08-06-2009 19:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

roco

Met dit recept heb ik de eerste prijs gewonnen in de klasse licht dikbier (klasse C) met 92 punten.
Het recept is gebrouwen in de Speidel Braumeister.
------------------------------------------------------------
Type bier :Strong India Pale Ale
Gebrouwen  18 januari 2009
Gebotteld     6 februari 2009
Recept voor 16,5 liter
Maischwater 25 liter
Spoelwater  2,5 liter
Begin SG  1060
Eind   SG  1006
------------------------------------------------------------
Pilsmout                              3  EBC      2200 gram
Pale ale mout                       8  EBC      2500 gram
Aroma mout                        60 EBC        300 gram
Kristal suiker                                        400 gram
Amarillo hop   FWH             10% alpha      50 gram (hoppellets)
Amarillo hop   Dry hopping   10% alpha      15 gram (hoppellets)
-------------------------------------------------------------

90 minuten maischen op 65 graden
70 minuten koken.

Het bier is na het koken d.m.v. een roestvrijstalen koelspiraal van 8 meter lang afgekoeld in 30 minuten naar 22 graden.

Gist: Safale US-05.
Het bier is vergist in een gesloten plastic emmer met waterslot op kamertemperatuur in 5 dagen.
Ik heb de korrelgist eerst laten weken in lauw water voordat ik het heb toegevoegd.

Dry hopping 2 weken lang in een hopzakje in een glazen fles.

Commentaar van het jurylid: Goed Bier !! had van alles iets meer mogen hebben,bitter,hoppig,koolzuur,alcohol.

Groeten,
Rogier Uijtdehaag




Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.