Poll: Het brouwsel werd dus niet wat je ervan verwachtte of het is bijvoorbeeld zwaar geinfecteerd en echt niet te drinken. Wat doe je:

Ik spoel het door de gootsteen, want dit wil ik niemand aandoen.
- 46 (37.4%)
Ik geef het aan mijn ergste vijand / vervelende bierviend in de hoop dat ze nu nooit meer langskomen.
- 2 (1.6%)
Ik bewaar het in de hoop dat het ooit nog beter wordt.
- 46 (37.4%)
Ik laat het iedereen proeven om ervan te leren en laat eerlijk zien dat het ook wel eens niet lukt. {Bijkomend voordeel: De betere bieren lijken voor iedereen nu nog beter}.
- 29 (23.6%)

Totaal aantal stemmen: 121


Pagina's:
Actions
  • #26 door Oscar Gepost op 20 Feb 2013
  • Mijn bier mislukt nooit... dus geen idee wat je moet doen met mislukt bier. :P
  • #27 door bjorri Gepost op 21 Feb 2013
  • Zelf heb ik ook nog een partij bier wat niet helemaal koosjer is. Maar wat doe je hier nu mee ?
    Commentaar overbodig toch...  :proost2:
  • #28 door Raymond293 Gepost op 21 Feb 2013
  • Hahaha, jammer Oscar.... :D
  • #29 door matthew Gepost op 21 Feb 2013
  • Zelf heb ik ook nog een partij bier wat niet helemaal koosjer is. Maar wat doe je hier nu mee ?

    Citaat
    Mijn bier mislukt nooit... dus geen idee wat je moet doen met mislukt bier.

    ??? je spreekt jezelf tegen Oscar  ::) :P
  • #30 door pincopallino Gepost op 21 Feb 2013
  • Een hoop mensen roepen destilleren maar ik dacht dat dit nooit zo'n geweldig resultaat oplevert omdat er hop is gebruikt.
    Heb het persoonlijk nog niet geprobeerd.
    Voor whiskey gebruik je geen hop. Misschien dat je iets krijgt wat drinkbaar is maar of het geweldig is .. het blijft een noodoplossing.

    Na destillatie ( 2/3 maal ) is er geen enkel smaak meer aanwezig behalve alcohol van X % deze kun je uitstekend gebruiken al desinfectiemiddel voor kleine voorwerpen.
  • #31 door seed7 Gepost op 21 Feb 2013
  • Wat doe je met mislukt bier?

    Je kan er altijd nog een Brettje bij doen...

    s7.
  • #32 door Oscar Gepost op 21 Feb 2013
  • Commentaar overbodig toch...  :proost2:

    Nee toch niet. Deze "partij" is een partij van een commercieel brouwsel wat we met het HAB hebben gemaakt en wat verzuurt was. Dus geen thuis gemaakt brouwsel... :)
  • #33 door bjorri Gepost op 21 Feb 2013
  • Wat jij wilt...

    Maar je films zijn prachtig, komt er binnenkort weer een nieuwe aflevering van brouwTV?
  • #34 door McMelloW Gepost op 21 Feb 2013
  • Vanavond kunnen zien in Tournee Genrale.  :) Gewoon destilleren  :biersmile:
  • #35 door Oscar Gepost op 21 Feb 2013
  • komt er binnenkort weer een nieuwe aflevering van brouwTV?

    Yep... :)
  • #36 door heijligers Gepost op 21 Feb 2013
  • Je gaf toen aan dat deze in januari zou worden opgenomen. Is dat ook gebeurd?

    Zo ja, mogen we al weten waar :D ?
  • #37 door Benskiej Gepost op 10 Oct 2013
  • Ik laat het twee keer destilleren zodat je mooie zuivere alcohol krijgt... Goed om apparatuur mee te ontsmetten :)
  • #38 door Paul Bier Gepost op 10 Oct 2013
  • Binnenkort start de cursus bierkeurmeester. Lijkt me prima lesmateriaal  ;D
  • #39 door Gerald Gepost op 11 Oct 2013
  • Binnenkort start de cursus bierkeurmeester. Lijkt me prima lesmateriaal  ;D
    Ik heb nog wel 10 flesjes voor dit goeie doel in de aanbieding. 1e op de PM/mail is de gelukkige.

    groeten.
    Gerald Bennink.
  • #40 door Lincolnm3 Gepost op 11 Oct 2013
  • Destilleren en maak er heerlijke whisky van.
     
  • #41 door JayDie Gepost op 11 Oct 2013
  • Destilleren en maak er heerlijke whisky van.
    Eau de biere; zodra er andere ingrediënten in het brouwsel zitten dan mout, water, gist mag het (in Schotland) geen Whisky meer heten.
  • #42 door GeBaxke Gepost op 11 Oct 2013
  • Brood bakken met een verzuurd biertje heb ik wel een paar keer moeten doen  :D. En dat smaakt dan een beetje als zuurdesem brood, lekker.
  • #43 door Ronnie Gepost op 12 Oct 2013
  • Vuurke eronder en...
  • #44 door dennisbier Gepost op 20 Nov 2013
  • Destilleeropstelling. Filteren over aktiefkool. Koffieboontje erbij. Lekker likeurtje.
  • #45 door Rickske Gepost op 12 Jan 2014
  • Ik geef het aan mijn ergste vijand in de hoop dat ze nooit meer terugkomen. Ik doe veel in de achtertuin als moestuin. Helaas hebben de slakken daar weet van en die lusten mijn vers opkomende sla ook. Als de slakkendruk te hoog is voer ik ze bij met mislukt bier..
  • #46 door RobinB Gepost op 14 Jan 2014
  • Slakken komen toch op bier af?
    Dan krijg je alleen maar een groter probleem toch?

    Beter ergens anders in de tuin dumpen om ze weg te lokken. ;)
  • #47 door arluijen Gepost op 14 Jan 2014
  • Slakken komen toch op bier af?
    Dan krijg je alleen maar een groter probleem toch?

    Seau, en of dat zo is. Ik bewaar mijn lege flessen in een tuinbank die ook dienst doet als opslag bak. Meestal bij het schoonmaken van flesjes kom ik dan 1 of 2 slakken tegen per krat. Als ik na een BBQ nog eens achtergelaten flessen tegen kom die niet omgespoeld waren is het helemaal feest. Ik zou het niet over mijn sla gooien, zou iets zijn als extra slagroom op de vla spuiten om je kinderen het niet te laten eten.

    On topic: Ik geef het aan iemand die destilleert in mijn directe omgeving (is in 10 jaar pas één keer voorgekomen). Andere bieren waren hooguit, laten we zeggen, iets té experimenteel, maar zeker drinkbaar (het smaakte alleen heeeeeeel erg naar pepernoot). Ook de mislukte batch heb ik diverse keren geproefd om zeker te zijn. Niet ziek van geworden, waren alleen heel veel esters en bijsmaakjes bij ontstaan.
  • #48 door Rickske Gepost op 14 Jan 2014
  • Het is inderdaad zo dat slakken op bier afkomen, mislukt of niet. Als ik dus slakken in de tuin heb zet ik een diep bord of ingegraven potje gevuld met bier klaar. Daar eindigen de slakken dan in. Kan je ze zo aan de kip of composthoop voeren ;)
Pagina's:
Actions